Освен за придаване на индивидуален завършек, блясък и стил на ноктите, може да използвате лака и за съвсем практични неща у дома. Започваме с най-разпространеното му приложение, което жените обожават, особено в случаите, в които нямат време за смяната на чорапогащника...

---> За да стопираме разпространението на някоя коварна бримка на чорапогащника.

---> За придаване нов вид на старите обеци.

---> Използвайте безцветен лак за придаване на блясък на някоя стара дървена или керамична фигурка.

---> Същото се отнася и за бижута от неблагородни метали, които са загубили блясъка си, имат неравности и драскотини.

---> Ако в момента не разполагате с лепило, може да използвате безцветен лак за някои дребни поправки у дома или за залепване на цветни хартии върху картон.

---> С цветен лак за нокти може да маркирате един или няколко от ключовете от връзката, за да ги разпознавате лесно.

---> Ако у дома имате паркет от естествено дърво и по него има неравности, може да ги запълните с безцветен лак.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos



---> С безцветен лак за нокти може да затворите пощенски плик – така ще запазите езика си чист и плика добре затворен.

---> Имате дървени закачалки, които постоянно закачват и раздърпват дрехите ви? Намажете неравната повърхност с лак за нокти и готово.

---> Не е нужно също да се мъчите, за да прекарате конеца през ухото на иглата. Натопете в безцветен лак края му и завъртете между пръстите. Изчакайте 20 секунди, за да изсъхне и готово – ще видите колко лесно ще прокарате конеца.

---> Ястията ви винаги са прекалено солени, защото солницата ви пуска много сол? Запълнете няколко от дупките й с безцветен лак и готово!

---> Много хора не понасят миризмата на лак за нокти, защото е прекалено силна. Точно това можете да използвате, когато някой припадне или изгуби съзнание в случай, че не разполагате с амоняк.

---> Предпазете копринените конци от разнищване, като потопите края им в безцветен лак за нокти.

---> Всеки пък губите ценно време, докато се къпете в настройване на оптималната температура на душа. Ето още един трик с лак за нокти, който ще ви бъде от полза – когато веднъж си настроите топлото и студеното кранче така че температурата на водата да ви харесва, просто отбележете с цветен лак мястото.

---> Ако решите да превърнете стар буркан в мерилка, с помощта на лак за нокти може да отбележите разделенията за милилитри.