Очаква ви бляскаво вечерно събитие като сватба, бал, вечеринка или парти с приятелки. Чудите се къде да акцентирате върху външния си вид, за да направите впечатление, което дълго ще държи влага на присъстващите. Е, не е нужно да си купувате чисто нова рокля или обувки, които дълбоко ще бръкнат в джоба ви. Може да съчетаете изчистена черна рокля с изящен маникюр с камъни. Той ще акцентира не само върху външния ви вид, но и върху вас като жена, която полага грижи за ноктите си, а в конкретния случай е съумяла да съчетае повода с маникюр, който ще събере погледите на всички.

Макар повечето салони за красота да предлагат разнообразни услуги за декорация на нокти, включително и такава с камъни, изработката на подобна красота у дома, няма да ви отнеме нито нерви, нито много време. Достатъчно е да се сдобиете с лак в желания цвят, топ лак и самите камъни, които може да намерите в магазините за козметика. Поставянето им става след нанасяне на основния цвят лак, докато той не е изсъхнал добре, за да могат да залепнат и да си стоят там през цялата вечер. За още по-сигурно – за финал нанесете слой топ лак.


Чудесна работа вършат и различни по форма фигурки, като тази панделка върху ноктите на Ева Марсил. Ако елементите са по-големи, по-добре се въздържайте от поставянето им на всички нокти.


Различни камъни можете да съчетаете и с друг вид декорация, стига да не прекалявате. На снимката са ноктите на американската тенисистка Серина Уилямс, за която знаем, че не може да излезе на корта без добре направен маникюр.


Красива и семпла идея е да поставите малки камъчета в средата на ноктите, които образуват права линия.


Или да си изберете един елемент, който да се повтаря на всички нокти. Основата задължително трябва да контрастира по цвят на камъните.