Дойде моментът, в който да получите най-професионалните съвети за грим и красота от личния гримьор на Мадона. Благодарим за въпросите, които зададохте към нея, а ето ги и отговорите на Джина Брук.

 

Искам да попитам кой е любимият грим на Мадона?
Мадона харесва продукти, които са иновативни, ефективни и дълготрайни. За жалост, договорните отношения не ми позволяват да я обвързвам с конкретни продукти и марки.

 

Има ли някакъв трик, чрез който да сгъстя веждите си, без да ползвам сенки и моливи за вежди?
Съществуват гел-серуми за мигли, които ги удължават и сгъстяват. Те също могат да бъдат използвани и за сгъстяване на веждите.

Как най-успешно да прикрия тъмните кръгове под очите си, които с настъпването на пролетта, като че ли се увеличават?
Използвайте жълт коректор, за да прикриете тъмното под очите и грим-маркер (коректор, който е под формата на флумастер и се нанася лесно) или обикновен коректор за изпъкналите части на лицето. Така ще разсеете вниманието от тъмните кръгове под очите.

Аз съм млада майка и държа да изглеждам добре всеки ден. Нуждая се от съвет за бърз, но същевременно естествен и дълготраен грим. Какви продукти и техника на нанасяне на грима да използвам?
Най-доброто решение е грижата за кожата да отговаря на индивидиалните й характеристики в зависимост от типа й. Влияние оказва и заобикалящата среда. Това е най-добрата и ключова предпоставка за дълготраен грим.

Аз също съм майка и добре разбирам краткото време, с което разполагате, за да изглеждате добре през деня. Аз лично използвам уникална и много ефективна система, наречена Hylaronic layering ("ефектът на слоевете') на Intraceuticals, която съдържа три продукта с ниско молекулярно тегло на хиалуроновата киселина. Започвам с нанасяне на дневния серум, който хидратира, тонизира и съживава кожата. Следва гелът за хидратация, който стяга кожата, и накрая нанасям крем, който я подхранва, овлажнява и защитава.
Обсебена съм от антиоксидантните продукти на Intraceuticals, които помагат в борбата със свободните радикали и карат кожата моментално да изглежда перфектно.

Най-добрият начин да изглеждате добре, в случаите, в които разполагате с ограничено време, е да използвате грим-маркер или коректор. Нанасяйте го по най-изпъкналите части на лицето – започнете с извивката под скулите, като продължите към центъра им, нанесете и на изпъкналата част на носа, както и по средата на горната устна. В момента, в който светлината погали лицето ви, това ще му придаде блестящ и отпочинал вид. Аз лично харесвам марките Benefit и Makeup For ever.

Използвайте молив за устни и оцветете цялата им повърхност. Моливът е по-издръжлив от червилото и ще очертае много по-добре контурите на устните.

Отново ще спомена Make up For ever, защото правят уникалните червила Aqua Rouge, които гарантират дълготрайност дори и след целуване с любимия. Най-лесният начин да почистите устните от тях е да използвате почистващото масло на Shu Uemura.

Имам прекалено мазна кожа - как да се справя с нея и какъв грим е за предпочитане да използвам?
Препоръчвам използването на Intraceuticals Clarity Cleanser, който почиства излишната мазнина от кожата. Също обичам да използвам почистващи продукти за грим, които съдържат масло, защото именно маслата помагат да преборим мазната кожа. Повечето хора с мазна кожа може да дължат проблема си на това, че тя е дехидратирана. Избягвайте продуктите и гримовете, които са кремообразни и предпочитайте такива, които не омазняват кожата.

Как да контурирам правилно лицето си ? Също така бих искала да знам как най-лесно мога да се справя с разширените пори?
Разширените пори са чест проблем и при жените, и при мъжете. Избягвайте гримове, които съдържат блестящи частици, които могат да заседнат в порите и да ги разширят още повече. Аз предпочитам да използвам безцветни матиращи пудри за лицето.

Силно препоръчвам Intraceuticals Clarity Line, и в частност Clarity Gel Sensitive - лек хидратиращ гел, който помага за справянето с неравностите по кожата, излишното омазняване, уголемените пори при възрастни с акнетична кожа, както и при тийнейджъри с акнетична кожа, а също помага в борбата с преждевременното стареене на кожата.

Контурирането е много индивидуално и зависи от формата на лицето и какво точно искате да подчертаете. Най-добрата техника е да нанесете „сянка” под костта, която искате да изпъкне.