Искате да изглеждате като звезда, която току-що излиза от гримьорната си? Това не е толкова трудно, особено ако разполагате с подходящите за вашето лице и кожа козметични продукти.

Гримьорката на куп холивудски знаменистости Кристен Арнет дава няколко безценни съвета за това как да постигнем перфектния грим. Ето ги и тях:

Подготовка на кожата на лицето

За да изглежда лицето ви чисто и красиво, кожата трябва да е добре хидратирана с качествен хидратантен крем - не прекалено матов. Разнесете го с леки масажни движения по цялото си лице преди да нанесете грима. Това ще стимулира притока на кръв в бузите ви и ще им придаде неустоима руменина.

Основа на грима

Подходящият фон дьо тен може да направи така, че кожата ви да изглежда по-млада, по-здрава и по-красива. Основата на грима трябва да съвпада изцяло като цвят с този на кожата на врата и деколтето ви. Ако забележите, че фон дьо тенът се натрупва в по-дълбоките линии по лицето ви, то значи сте сложили прекалено голямо количество. Идеята, в крайна сметка, е да изравните тена на лицето си с този на шията и гърдите без да изглеждате като порцеланова кукла.

За пудрата

Всеки професионален гримьор знае, че най-голямата грешка е да прекалиш с пудрата. Тя наистина е необходима за фиксиране на грима и премахване на лъщенето на кожата, но трябва да се нанася на точно определени места - челото, от двете страни на носа (от основата на очите до края на ноздрите) и брадичката. Така оставяте естествения блясък на кожата си на места, което кара лицето ви да изглежда по-младо, а кожата - по-свежа.

Изкусително извити мигли

Пособието за извиване на мигли изглежда страшничко за някои жени, но ако държите на перфектния поглед, трябва да преодолеете страховете си. Добре подредените мигли "отварят" очите и определено подмладяват. След извършването на тази процедура, нанесете качествена спирала. Не слагайте прекалено много от нея в краищата на очите, защото това ще намали ефекта от ивитите мигли.

Усмивката

Никакъв грим не може да придаде на лицето ви бласъка, който придава вътрешната ви увереност и самочувствие. Така че - усмихвайте се, без да се притеснявате за тънките бръчици около очите!