Трик с шампоана
Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosНа всички ни се е случвало да сипваме малко вода, след като в опаковката на шампоана остане съвсем малко на дъното, а в началото изсипване върху ръката си смело и безотговорно по цяла шепа. Познато ви звучи, нали? За да използвате по-дълго вашия шампоан, поставете едно малко празно шишенце в банята точно до голямата опаковка шампоан. Когато дойде време да си миете косата, изсипете малко количество шампоан в малкото шише и разтворете с вода. Не се притеснявайте, че няма получите пяната, която обикновено постигате. Дори напротив – косата ви ще се разпени още по-силно. Пробвайте, за да се убедите. Освен това по този начин пестите много от продукта.

Трик с балсама за коса
Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКосата ви се заплита и трудно се разресва. Продуктите под формата на спрейове за разплитане са от порядъка на 5-10 лева в зависимост от марката. Ако не ви се харчат толкова пари, за да пробвате продукт, който може да се окаже, че не е точно вашият, пробвайте с балсама, който използвате в момента. Дори и да е задължително с отмиване, поставете една част от продукта в тубичка с пулверизатор и добавете 10 части вода. Разклатете добре и използвайте всеки път, когато изпитвате затруднения при разресването на косата.

Трик с лака за коса
Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosФирмите, произвеждащи продукти за красота искат да си купуваме колкото може повече. Затова никоя от тях няма да ви даде следния съвет – вместо да си купувате лак за коса, използвайте стар, но изпитан трик за фиксиране на прическата. Сложете две супени лъжици захар в бутилка с пулверизатор и добавете 200 мл вода. Разклатете до разтопяване на кристалите. Впръсквайте, когато искате да фиксирате прическата. Освен това получавате още един плюс напълно безплатно – избягвате всички съставки от купешкия спрей, които неминуемо ще навредят на косата.