Когато ходим на маникюристка ни се струва, че поддържането на ноктите, както и тяхното лакиране е лесно като детска игра. Когато обаче се захванем с работата у дома, поставянето на лак върху ноктите е най-невъзможната мисия, особено когато лакираме дясната ръка – освен нокътната плочка, лак има и на кожата ни, по кутикулите и къде ли не…

Ето един малък трик, с който гарантирано няма да имате проблеми с почистването след лакиране. Особено полезен ще ви бъде, когато си правите домашен педикюр. Тъй като ноктите на краката са на по-далечно разстояние от очите ни, с тях се случва по-често да бъдат нацапани до неузнаваемост.

Освен обичайните тетива за маникюр и педикюр, запасете се с клечки за уши и мазен лосион за тяло/мазен крем за ръце/етерично масло (вие си изберете кое от трите).

Когато настъпи моментът за лакиране, вземете клечките за уши и ги напоете с един от трите продукта. Намажете кожичките и кутикулите около нокътя, като внимавате да не направите същото с него.

Лакирайте ноктите с предварително избрания цвят. Изчакайте да изсъхне и въобще не се притеснявайте, ако сте нацапали. Мазните продукти не позволяват на лака да изсъхне. Дори това да стане, премахването му след това е лесно – напоете клечки за уши в лакочистител и внимателно почистете там където е нужно.