.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Само 40 минути за свежи, сочни и пухкави устни през цялата година

| преди 2 години
устни
Снимка: iStock
Защото с възрастта обемът и хидратацията на устните се губят

Сигурно всяка жена иска да притежава онази част от Анджелина Джоли, която подлудява мъжете. Точно така - става дума за изкусителните й, плътни устни! Макар да има много красиви жени, устните на Джоли си остават идеал и... копнеж.

Анджелина Джоли

“Уголемяването на устните е най-честата процедура, която искат пациентите ми. Плътните и добре оформени устни са не само сексапилни, те са символ на младостта, затова и много жени инвестират в тях.” – казва д-р Олеся Велинова, дерматолог от център по естетика Persona.

В миналото

Старите методи, като поставяне на силикон и биогел, са вече отживелица. Силиконовото олио е забранено от Световната здравна организация заради страничните ефекти, които могат да се наблюдават. “Тези начини за уголемяване на устните не се прилагат, говорим за перманентните пълнители, които не са безопасни и предизвикват фибрози. Силиконът може няколко години след поставянето да предизвика възпаление или организмът да го отхвърли, а може да се премести и се наблюдава т.нар. дифузия“– разяснява д-р Велинова. Всички помним случая от преди няколко години с момичето, в чиито устни беше поставен витамин Е и едва не получи отравяне на кръвта от него. Важно е да се информираме за продукта, който се поставя в устните ни. Той трябва да е подходящ за меки тъкани и е задължително да се изисква сертификат за качеството му.

Защо да ги коригираме?

С възрастта обемът и хидратацията на устните се губят. Това е основателна причина да ги уголемим. Друг съществен мотив е, ако имаме неравен контур, асиметрия, природен дефект. В тези случаи е необходима корекция. Много жени обаче пристъпват към уголемяване на устните си, за да изглеждат млади, секси и привлекателни. 

Процедурите

Днес в устните най-често се поставя филър с хиалуронова киселина, който е абсолютно безопасен, ефектът се вижда моментално и се разгражда в рамките на 6-8 месеца, в зависимост от индивидуалните особености на пациента. Тази манипулация придава форма, структура и обем на устните. “Като всяка инжекционна процедура, и тази не е много болезнена. Преди нея се поставя анестезия. Отнема около 30-40 минути. Смятам, че е напълно достатъчно да се прилага веднъж в годината. Най-често срещаният страничен ефект е оттокът, който отминава след 2-3 дни.“ – обяснява специалистът. За целта д-р Велинова използва мекия филър за устни Regenyal Idea lips, който не създава голям обем, а придава сочност, плътност, яркост, цвят и има антиейджинг ефект.

устни
Снимка: iStock

Секси устни

Красивите устни трябва да изглеждат естествено. Уголемяването и корекцията на устните трябва да бъде съобразено с анатомията на лицето. След поставянето на филър устните трябва да бъдат свежи, сочни, пухкави, като при малките деца. В никакъв случай не бива да бъдат плътни като на патица, защото не е естетично.

Д-р Олеся Велинова: Восъчното лице и големите патешки устни са отживелицаЩе бъдете най-красивата на новогодишното парти с биоревитализация
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?