С идването на пролетта ни се прииска и маникюрът ни да бъде малко по-цветен. Прибираме мастилените и тъмнолилавите лакове по-навътре в шкафчето и изваждаме тези със слънчеви цветове. И понеже следваме максимата на Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече", ще направим маникюр не с един, не с два, а с цели три цвята.

Необходимости:


три различни цвята лак
залепващи хартиени ленти
топ лак

Ние избрахме пролетни цветове - зелено, жълто и оранжево. Вие може да направите комбинация според личните си предпочитания, вкус или тоалет.

Първият лак, който нанесете по цялата нокътна плочка, ще бъде средната лента, след като завършите целия маникюр. Затова изберете този цвят, който искате да заема това място в цветната композиция. По принцип по-бледите цветове ще се покрият по-лесно на следващите стъпки от маникюра. Но ако държите на определена цветна комбинация, както ние в случая  - искахме да разделим двата слънчеви цвята с ивица зелено, действайте смело!


След като лакът изсъхне добре, залепете хартиените ленти. За да се получи чаровно асиметричен маникюр, лентата трябва да разделя нокътната плочка на две неравни части и да е по-близо до върха на нокътя.


От двете страни на лентата нанесете два различни цвята лак. Ние поставихме оранжево в основата и жълто на върха.


Много важно е да изчакате лакът да изсъхне добре, преди да отлепите лентите. Нанасяйте тънки слоеве лак, за да  става равномерно и да изсъхва по-бързо.

След като ги отлепите, нанесете топ лак. А ето и резултата