Дрехите, които обличаме в топлото време са с по-широки деколтета, без ръкави, по-къси дължини на полите и роклите, затова поддържането на кожата на откритите части на тялото трябва да стане по-активно. Сутрин за стягане на кожата на шията, раменете и лицето само за няколко минути може да направите 10 пъти кръгови движения по часовниковата стрелка от гърдите до лицето с помощта на душ със студена вода. Кожата мигновено става стегната и гладка.

Вечер у дома си правете масаж на деколте зоната. Кожата в тази област е чувствителна и това може да го направите с овлажняващ крем като нанасяте крема в посока от гърдите към брадичката всяка вечер преди лягане, както постоянно се грижите за лицето. Антицелулитен крем нанасяйте не само в областта на ханша, но и върху раменете и ръцете. 

За тялото през пролетта може да се възползвате от чудодейните свойства на пчелния мед. Нужни са 2-3 лъжици мед. Взема се от меда и се нанася по дланите. Следват потупващи движения върху кожата на проблемната област. Медът става по-гъст и избеледнява до светло бежово. Методът е леко болезнен, но много ефективен. Отваря порите, поема токсичните вещества, отстранява мъртвите клетки на кожата, при това ви избавя и от неприятния целулит. Меден масаж е необходимо да се прави не повече от три пъти седмично. След месец ще забележите видим резултат.

Шоколадовото обвиване се използва като антицелулитно средство. За приготвянето му са ви необходими 200 г какао и половин литър гореща вода. След като се охлади сместа се нанася върху проблемните зони на тънак слой с четка и се увиват с полиетилен като компрес. След 15 минути се измива с топла вода. Тази процедура много добре разгражда мазнините, които се намират надълбоко. Процедури с разтопен шоколад  са полезни за освежаване на кожата, защото какаото е един от най-богатите източници на биологично-активни вещества: витамини В1, В2, РР, провитамин А и микроелементи: магнезий, калий, натрий, желязо, калций.

С всяка от тези процедури сами може да възстановите очарователния си свеж вид на кожата.