Очите са издайници на и радостта, и на изтощението. От тях най-лесно се разбира степента на умората. Причина номер едно за преумора на очите е взирането - очите не мигат и не се смазват от слъзната течност. Едва ли има жизненост в едни зачервени и разтъркани, заради сърбеж и сълзене очи. Изкуствените сълзи са чудесен начин да се овлажняват очите.

Работа с очила с антирефлексно покритие ограничава вредните лъчи, излъчвани от мониторите и намаляват натоварването върху зрението и умората в очите. Съществуват специални очила за работа с компютър, които и човек без нужда от корекция на зрението също може да използва.

Отместване на погледа от екрана и съзнателно мигане също помага. Упражнения с очите:  гледане на близка и далечна точка, кръгове с очите в двете посоки  и движение на очите по диагоналите.  

Подобрете хидратацията на цялото тяло като пиете вода през целия ден. Хидратираната кожа е свежа и здрава. С всяко кафе изпивайте и по една чаша вода, защото кафето е диуретик и допълнително обезводнява организма.

През обедната почивка излизайте навън за разходка на свеж въздух. Заради движението, дълбокото дишане и радостта от природата.  Проветрявайте често офиса. Опресняването на въздуха тонизира и ободрява.

Оформяйте прическата си от време навреме. Използването на слушалки създава чаровен, но и небрежен вид с разрошена коса и провиснали кичури. Освежавайте  грима си поне веднаж през деня - очна линия, сенки, червило или балсам за устни, пудра или руж.

Дрехите и обувките не трябва да ви стягат и да са некомфортни, за да запазите до края на работния ден добър външен вид, вместо измъчен и недоволен.