За този маникюр не са ви нужни никакви специални пособия. Това, което ви е необходимо, е:

Основа - винаги е добре да слагате подхранваща основа, но ако нямате - не е проблем.
Лакочистител
Тиксо
Лак за нокти (колкото по-ярки цветове имате, по-добре. Разбира се, ако този вариант е твърде смел за вашия начин на живот, светоусещане и разбирания, можете да го направите с каквито цветове вие самите си решите. Изборът на броя нацапващи лакове зависи изцяло от вас - става чудесно и само с един).
Съд (чашка, палитра за боички...) - за разтваряне на лаковете
Листа - (може също вестници, списания) - важното е да сложим нещо под ръцете си, докато творим, за да не изцапаме работното място.

Снимка: LadyZone.bg1) За начало - ние избираме бял лак - подобно на белия лист, този цвят ще даде възможност на мацаниците ни да изпъкнат и да създадат настроението, което ни дават и детските "рисунки". Вие обаче можете спокойно да си сложите какъвто друг цвят желаете.

Снимка: LadyZone.bg2) След като основният лак изсъхне добре, облепете пръстите си с тиксо - това ще ви спести много работа по "почистването" после, тъй като ефектът на този маникюр се постига с пръскане и гарантирано капчиците настроение няма да падат само върху ноктите ви.


Снимка: LadyZone.bg3) Разтваряме лака в желания цвят с помощта на малко лакочистител. Колкото повече разтворител сложите, толкова по-лесно ще го напръскате на ноктите, но това ще е за сметка на наситеността на цвета. Затова потърсете желания баланс - хем да може да се ползва за боя, хем да не е безцветен. (Можете да ползвате един и същи съд - в случая ние ползваме чашка от кафе, но ако разполагате с палитра за боички или имате предпочитания към друг - давайте смело. След всеки цвят, можете да почистите с лакочистител стария, за да не се смесват цветовете. Ако предпочитате - няма проблем и да нацапате повече съдове.)

Снимка: LadyZone.bg4) С помощта на четка (в случая ние използваме четка за рисуване, но със същия успех можете да си направите вашето изкуство и с четка от лак за рисуване върхи нокти - важното е да е тънка на върха, за да не капят много големи капки върху вашето платно).

Снимка: LadyZone.bg

Снимка: LadyZone.bg
5)
Пръскането става лесно, като потупвате с показалец четката. Не е важно да търсите хармония, симетрия... Оставете четката да напръска така, както тя си реши.

Снимка: LadyZone.bgСнимка: LadyZone.bg

6) След като приключите с вашето произведение на изкуството, завършете с топ лак.
Снимка: LadyZone.bg

Готови сте!
Снимка: LadyZone.bg
(Ако искате да видите по-добре процеса на лакиране или резултата - разцъкайте снимките горе)