Белият молив съвсем не е отживелица, ако знаете как да го използвате. С него можете да направите почти чудеса – да прикриете тъмни кръгове и да уголемите оптически очите.

Дженифър Лопес


Тъмните очи на латино дивата съвсем не са малки, но горещата изпълнителка използва един малък трик, с който допълнително ги уголемява – поставя бял молив от вътрешната страна на клепача. Това оптически прави окото да изглежда по-голямо. И още нещо – избягвайте да поставяте много тъмни нюанси молив под окото – черно или графитено. Вместо това използвайте по-светли цветове като кафяво или бежово.


Ирина Шейк


Екзотичните очи на моделa Ирина Шейк изглеждат наистина големи. Това в голяма степен се дължи на светлия им цвят, който допълнително подсилва ефекта. Ако искате да удължите линията на очите, отново може да се възползвате от магическите способности на белия молив. Сложете от него във вътрешната част на окото, за да издължите. Във външния ъгъл довършете линията с черен или кафяв молив.


Нина Добрев


Ако искате да постигнете винтидж ефект с грима, най-лесният начин да го направите е като използвате бял молив на горния клепач (естествено не по цялата му повърхност). Комбинацията с черен леко опушен грим във външния ъгъл на клепача ще допринесе за ретро визията ви. За да засилите присъствието на белия молив можете да допълните със матови сенки отново в бяло или да размажете молива с пръсти, но леко и без резки движения.


Към всяка една от визиите, ако добавите/премахнете малко блясък и засилите/намалите присъствието на цветовете, спокойно можете да се появите както на бляскаво вечерно събитие, така и да прилагате като ежедневен грим ритуал.