#Успокойте зачервявания по кожата с балсам за устни

Снимка: H&M Press office

Когато си слагате балсам на устните - не забравяйте зоната между устата и носа. В случай, че сте навън и по лицето се зачерви - нанесете малко балсам върху засегнатите зони. Той моментално ще успокои кожата, ще я подхрани и защити от външните фактори. 

#Заменете пудрата с тази "направи си сам" beauty формула

Снимка: H&M Press office

Зимно време, кожата е много чувствителна. Поради тази причина не е добре да използваме пудра когато времето е студено. Тя изсушава кожата и се напуква - което никак не е красиво. Затова ви препоръчваме да смесите капка от течния коректор, който използвате с малко сенки за очи (телесен цвят с перлен оттенък) и малко овлажнител. След това нанесете върху кожата и готово - лицето сияе, а епидермисът е предпазен. 

#Предотвратете напукването на устните с чай

Снимка: H&M Press office

През зимата едно от големите ни удоволствия е да си направим ароматен чай, на който да се насладим в домашна и/или офисна атмосфера. Той не само е полезен за организма, но и за красотата на нашата кожа. След като приготвите топлата напитка, не изхвърляйте торбичката за чай. Оставете я да изстине и след това масажирайте устните с нея. Кофеинът и танинът, които съдържа чаят допринасят добрата хидратация и подхранване на кожата. Също така я успокояват в случай, че е раздразнена или наранена.