Морският прилив е причудливо природно явление, при което водата на плажа започва да покачва нивото си. За да се полюбуваме на нашия „морски прилив” не беше нужно да се разкарваме чак до морето – сами си го сътворихме. Вижте как.

Необходими материали:Необходими материали

  • 3 различни цвята лак за нокти
  • топ лак
  • гъбичка за нанасяне на фондьотен
  • лист хартия

Маникюр „Морски прилив” в стъпка по стъпка:

1. Лакирате ноктите с базовия лак. За предпочитане е той да е в най-светлия цвят, с който разполагате, за да може да градирате цветовете – от най-светлия към най-тъмния. Пиете кафе и си хапвате няколко бисквитки, докато лакът изсъхне добре.

2. Вземате втория по-тъмен цвят лак и гъбичката за нанасяне на грим, която сте си приготвили. Ако не разполагате с такава, просто изрежете малко кубче от гъбата, с която миете чинии – пак ще се получи (ние така процедирахме).

3. Капвате капка от втория лак върху лист хартия. Топвате гъбичката в него, размазвате по хартията леко, за да не се концентрира лакът на едно място в гъбата.

4. С гъбичката започвате да потупвате леко ноктите, така че да се отбележи лакът. Трябва да се получи на точици. За по-добър ефект винаги започвайте от върха на ноктите към средата на плочката. Ако лакът върху гъбичката свърши, топвате отново от хартията. С точици трябва да покриете половината повърхност на нокътната плочка, както се вижда на снимките в стъпка по стъпка по-горе.

маникюр

5. След като сте нанесли втория цвят, се заемате с последния, най-тъмен. Него ще нанесете само на върха на ноктите, така че да се получи преливане между трите цвята лак. Техниката е същата – с гъбичка, топване в лака и потупвания върху нокътя.

маникюр

6. След още няколко глътки от кафето и 1-2 бисквитки, нанасяте топ лак. Изсъхвате още веднъж и сте готови да се превърнете в причудлива морска сирена.

маникюр