Дневният грим е труден за осъществяване за тези, които не знаят как да съчетават цветовете и не са наясно как стоят те на дневна светлина. Ето някои съвети, които ще ви помогнат да се гримирате през деня с лекота. Не само, че ще сте доволни от резултата, ами и ще го правите с удоволствие:

Основа: Тя трябва да е лека и да се слива с кожата на лицето ви. Заложете на лек фондьотен или пудра, но не и двете, защото няма да стои добре на дневна светлина.

Сенки за очи:

Нанесете сенки на клепачите. За ежедневен грим не се препоръчват прекалено светли или тъмни цветове. Изберете прости и леки теми за сенки за очи, които ще ви дадат един нов поглед всяка сутрин. Опитайте се да не използвате твърде много сенки за очи, защото по този начин няма да изглеждате естествено.

Сянка:

Следващата стъпка е да се направи на линия с помощта на сенките по края на окото. Това се прави с  малко по-тъмен нюанс от този, който сте избрали за базовия цвят.

Осветяване на очите:

Това се постига чрез нанасяне на прахообразна пудра, която подчертава основната гама сенки за очи. Пудрата се прилага на костта над клепачите и под веждите като цветът трябва да е като основата на лицето ви.

Молив за вежди:

Следваща стъпка е моливът за вежди. Той трябва да е един до два тона по-светъл от косата ви, за да не стане прекалено тъмен.

Очна линия:

Грим на очите не изглежда цял без очна линия. Тя дава чаровна външност за окото и изглежда по-елегантно. Без нея гримът на очите изглежда обикновен.

Спирала на очите:

След приключване на всички стъпки, посочени по-горе, които трябва да се прилагат, спиралата ще направи очите ви по-изразителни. Гъстите мигли добавят повече красота на лицето и правят погледа ви приковаващ.

Устни:

Използвайте нежен и топъл цвят червило и нанесето отгоре прозрачен глос за блясък.

С тези подробни стъпки вече сте готови да бъдете забележително обаятелни.