Кожата е обвивката на тялото, а кожната бариера, образувана благодарение на роговия слой, е нейният щит. Подсилвайки тази бариера, можем да направим така, че и студът да прониква по-трудно и така да се чувстваме по-комфортно в зимните дни. Основните козметични продукти образуват филм върху кожата, който я предпазва, други имат затоплящо действие, което балансира личната ни температура, повлияна от студа и вятъра навън.

Душ олио за бариерна защита

Atoderm Huile de douche е с кремообразна, органична формула. Може да го използвате под душа или във ваната. Подходящ е както за жени със суха кожа, така и за бебета и по-възрастни, при които хидратацията на дермата е намалена, заради възрастта. Когато влезе в контакт с водата, олиото образува пяна и лесно се отмива, без да оставя мазни следи. Хипоалергенно е и има лек цветен аромат с дървесни нотки.

Балсам за устни срещу напукване

През зимата устните ни са подложени на агресивното влияние на зимния вятър, студа, снега, а същевременно и на високите температури в стаите и изсушения от климатиците въздух. Искате да ги предпазите, често използвайте балсам. NIVEA Med Protection е с натурални съставки бизаболол и масло от пшеничен зародиш. Те стимулират естествения хидробаланс на устните и ги препазват от напукване.

Термо лосион за тяло за затопляне

Лосионите за тяло със затоплящ ефект имат и допълнителен плюс, а именно – действат антицелулитно. Green Coffee Bean Oil Thermo-Firming Cream съдържа екстракт от зелено кафе. Маслените есенции проникват дълбоко в кожата и освен, че я затоплят, изравняват повърхността на кожата, влияейки върху мастните депа.


Крем за ръце при ниски температури >>>

Крем за ръце при ниски температури 

 

Ръцете ни са почти постоянно изложени на влиянието на студа. А дори когато ги затопляме, епидермисът търпи влиянието на тъканите на ръкавици и джобовете ни. Кремът за ръце не само прави защитен слой, но и подхранва и хидратира. Глицеринът е една от съставките в козметичните продукти, която образува най-добър филм върху кожата. Интензивен хидратиращ крем за ръце и нокри с глицерин и Витамин Е.на Avon хидратира и прави кожата мека. Немазната формула се абсорбира бързо.

 

Масажно олио за загряване на цяло тяло

Масажите са приятни и здравословни процедури. През зимата с масаж можем не само да отпуснем стегнатите ускули, но и да повлияем на придобити травми от каране на ски или сноуборд, а също така да засилим кръвообръщението с цел повишаване на температурата. Тези продукти съдържат в състава си етерични масла, които действат затоплящо. С маслото от черен пипер на Rivana, може да се прави загряващ масаж на цялото тяло, а също така и подхранваща маска на косата.

 

За стъпала

През зимата полагаме сериозни грижи, за да бъдат краката ни на топло, като избираме и купуваме качествени ботуши с дебела подметка и плътна подплата. Ако това не е достатъчно, може да използвате затоплящи продукти, който да намазвате на стъпалата преди да излезете навън. Кремът с екстракти от евкалипт и голтерия на Crevil придава на кожата приятно усещане за топлота и помага за защита от измръзване.