По принцип не бихме ви препоръчали експерименти с цвета на косата в домашна обстановка, защото резултатът може да бъде от смешен до отчайващ. Много по-добре е да правите всичко това във фризьорския салон, и то в уверените ръце на фризьорката.

Малко цвят и смелост в косата, и то по краищата й

Необходимости: гребен с широки зъбци, фиби тип щъркел, обезцветител, фолио, четка за боядисване, светлорозов, тъмнорозов, светлосин, тъмносин, гланц за коса

Стъпка 1
С гребен оформете кичур коса с дебелина около 4 см (в зависимост от обема на косата). Поставете кичура върху фолио.

Стъпка 2
Намажете долната част на кичур коса (в зависимост от дължината от 10 до3 см) с обезцветител.

Стъпка 3
Завийте кичура във фолио и оставете за около 20 минути. Ако искате да видите крайния резултат по-бързо, затоплете косата – с термокаска или преса за коса.

Стъпка 4
Измийте боядисаните кичури с шампоан и нанесете балсам. След това изплакнете.

Стъпка 5
Подсушете косата добре.

Стъпка 6
Поставете кичура отново върху фолио. Мислено разделете обезцветената му част на 3. Най-горната 1/3 оставете руса.

Стъпка 7
Следващата част (1/3) боядисайте в светлия нюанси - светлосиня (или светлорозова).

Стъпка 8
Върха (последната 1/3) боядисайте в тъмния нюанс на избрания цвят – тъмносиньо или тъмнорозово. Важно е да успеете да слеете цветовете, а не между тях да има ясна граница. Този ефект, наречен мраморен, ще получите, ако с влажна кърпа леко минете по боядисаната част на косата, така че боите да се прелеят.

Стъпка 9
Нанесете блясък за коса.

Стъпка 10
Измийте и подсушете косата.



Редувайте кичури в синьо и розово за повече цвят и настроение. Това лято този тренд ще бъде супер актуален – коса като пера на птица. Лятото ще бъде време, в което трябва да проявите много креативност и изобретателност. От слънцето, басейните и морската вода цветовете леко избледняват и стават по-пастелни. За да не ги изгубите съвсем, използвайте шампоан и балсам за боядисвана коса.