Какво правим в случаите, в които фризьорът оплеска нещата и вместо доволни и щастливи, си тръгнем със сълзи в очи от резултата?

Да, това е много неприятен момент и вероятно няма жена, на която да не й се случвало – планираме внимателно кога да отидем на фризьор, за да повдигнем самочувствието си, да направим най-после някаква промяна, но когато най-после промяната е факт, ни иде да върнем времето назад и да изтрием тази фатална грешка!

Какво можем да направим, освен да се затворим вкъщи и да не излизаме без шапка, докато не се поправи резултатът?

Като за начало – не се отчайвайте. Нещата не са непоправими, може пък и да се окаже, че в крайна сметка новата подстрижка не е чак толкова лоша.

Говорете с фризьора си

Нека онзи, причинил ви неприятните емоции знае, че го е направил. Дайте му да разбере, че не сте доволни от резултата. Опитайте се да обясните какво според вас не изглежда, както трябва. Попитайте го дали има някакъв вариант да поправи нещата. Ако не сте при този фризьор за първи път и в другите ви "съвместни проекти" се е справял добре, дайте му втори шанс. Ако не, тогава потърсете друг.

Преди да се подстрижете суперкъсо, приберете се

Да, ако прическата ви не ви харесва, ама изобщо, може и в момент на истерия да се изкушите да се подстрижете като момче. Вместо това, дайте си време. Приберете се, изкъпете се и се опитайте да си направите сами косата по начин, който намирате за по-приемлив. Пробвайте различни визии и стилизиране. Може да се окаже, че чисто новият ви имидж всъщност много ви отива.

Пробвайте аксесоари

Различните аксесоари могат да създадат съвсем друго впечатление от косата, а и от самите вас. Има голямо разнообразие от такива и те подхождат както на дълги, така и на къси коси. Внезапно можете да добавите още малко класа към цялостната си визия, да сте по-небрежни (в добрия смисъл) или каквото си решите. Всичко зависи от това с какво ще съчетаете аксесоарите за коса - стил на обличане, други детайли (гривни, колиета...), не се страхувайте да експериментирате.

Разрошете се малко

Най-лошият вариант е да са ви подстригали много късо и да няма кой знае какво да се направи по въпроса. Ако това е вашият случай – разрошете се. По този начин ще станете от безинтересни - невероятни само за няколко секунди.

Оставете я да порасне, но я поддържайте във форма

Не забравяйте, че за да е здрава и във форма, косата се нуждае от редовното подрязване. Няма нищо по-ужасно от занемарена коса. Все пак, за да няма още неприятни изненади, предупреждавайте фризьора си да ви взима само и единствено връхчетата.

Преживейте я

Носете новата си прическа с гордо вигната глава, дори и да се срамувате от нея. Самочувствието е от голямо значение. То помага, защото жената със самочувствие е винаги по-привлекателна, независимо с каква прическа е. Докато чакате косата си да порасне, не я изоставяйте (сърдити на нея и на света) – опитвайте различни варианти. Може и да откриете, че това дори е забавно.