Келтските възли имат много древна история. Орнаментите са украсявали храмове, кръстове и какво ли още не още от древни времена. Днес те са много актуални, както като принтове по дрехите, така и като част от прическата ни. Вярва се, че гривни и други украшения с келтски възли носят късмет.

1 и 2/ Вземете малък кичур коса от лявата страна с лявата ръка. Увийте го около палеца и показалеца на дясната ръка, така че да се получи ухо на ключ.



3 и 4/ Стъпките имат за цел да дооформят ухото на ключа.



5 и 6/ Държейки ухото на ключа с лявата ръка, с дясната вземете приблизително същия по обем кичур от другата страна с дясната ръка. Палецът и показалецът на лявата ръка трябва да „защипят” ухото, а палецът да притисне новия кичур коса.



7 и 8/ Кичурът, взет отдясно, трябва да промушите отдолу на ухото и да издърпате отгоре. Стегнете добре.



9 и 10/ Ако правите сами прическата, по-добре си пригответе фиба, която да подсигури действията ви досега, както е показано на снимката. Вторият кичур коса, който стърчи нагоре, трябва да промушите през ухото.


11 и 12/ Този същият кичур трябва да мине и под самия себе си – още в началото, където го заметнахме наляво.


13 и 14/ Същото направете и с първия кичур, с който оформихме ухо. Накрая подсигурете с фуркети.

Блогърката Аби препоръчва първо да се упражняваме как се прави келтски възел с въже, тъй като то ще ни е пред очите, за да свикнем. Ето и едно видео, което ще помогне с упражненията.