Обичаме да научаваме всички новини и да ги споделяме с вас. Особено, ако става дума за красота. След маникюра с дантела, салфетки, брокат и др., идва ред на един наподобяващ хайвер, откъдето идва и името му.

Снимка: ciate.co.uk

„Малките яйца” всъщност са миниатюрни топчета. Първата компания, която лансира тренда и го превръща в свой патент е Ciaté. Идеята се родила, когато криейтив директорката на компанията Шарлот трябвало да създаде 3D нокти, които да изглеждат женствени и деликатно екстравагантни. Резултатът бил нужен за заснемане на фотосесия, предназначена за корица на списание. И така се родила идеята за маникюр, съставен от множество малки топчета.

Снимка: ciate.co.uk

В момента марката предлага три разновидности на хайверения маникюр – бял, черен и многоцветен.

Снимка: ciate.co.uk

Големият въпрос остава как можете вкъщи да си направите подобен маникюр?
Нужни са ви малки мъниста, които може да намерите в кинкалериите или в магазините по левче.

1.Лакирайте ноктите с два пласта основа. За предпочитане е цветът й да се доближава до цвета на топчетата, за да могат да се допълват и подчертават взаимно.
2.Изчакайте 30 секунди да позасъхне.
3.За да не губите много от мънистата е добре отдолу да подложите малка кутийка или вестник. Започнете да изсипвате от шишето мъниста върху ноктите.
4.Когато повърхността им е напълно покрита, натиснете със свободната ръка, така че малките топчета да залепнат добре за лака.
5.За издръжливост - нанесете топлак.
6.Останалите топчета върнете обратно в опаковката за следващия път.