Ако ви се случва често да посягате към преса за изправяне, а накъсаните краища са постоянен проблем, то тогава определено има нещо, с което бъркате, когато стилизирате косата си. Прочетете следващите няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с проблема на изтощената коса.

1. Използвайте предпазващ спрей

Ако нямате поне един такъв у дома, то тогава със сигурност си търсите белята. Напръскайте върху чиста, влажна коса –спреят ще направи предпазващ филм върху косата ви, който няма да допусне горещината да увреди косата ви.

2. Разберете коя е най-подходящата температура за вашата коса

Вероятно мнозина от вас изправят косата си на най-ниската възможна температура, защото мислят, че така предпазват косъма от увреждане. Истината обаче е, че понякога това не е най-уместния подход. За жени с тънка и увредена коса се препоръчва температурата да бъде под 300°C – това важи и за тези от вас, които се боядисват. За дамите с нормална коса най-добри са границите между 300°C и 380°C. За тези от вас, чиито коси са къдрави или с твърд косъм се препоръчва от изправянето от 350°C до 400°C.

3. Използвайте четка

Сресвайте всяка секция на косата си преди да минете с пресата. Така косъмът ще бъде загладен от първия път, което означава, че няма да се налага да увреждате косата си с допълнително изправяне.

4. Почиствайте пресата си

Продуктите, които използвате по време на изправянето полепват и се запечатват по пресата ви. За да избегнете тяхното натрупване по косата ви, препоръчваме ви да минавате уреда с влажна кърпа преди да го използвате повторно.