#Стъпка 1: Купете си хубава ножица
Направете еднократна инвестиция във възможно най-добрата ножица, която можете да намерите. Добре е да се поинтересувате и сами да проучите какви възможности имате. Ножицата трябва да бъде изработена от японска или шведска стомана за постигане на най-добри резултати. В краен случай, за да подрежете съвсем леко краищата на бретона си, малката ножичка за нокти също ще ви свърши чудесна работа.

#Стъпка 2: Използвайте спрей или гел
Впръскайте струя спрей или втрийте малко гел върху корените. Това ще предпази корените от разделяне и ще помогне за изравняването линията на бретона.

#Стъпка 3: Изсушете бретона добре
Преди да посегнете към ножицата, първо изсушете добре бретона с помощта на четка. При рязане на бретона, косата ви трябва да бъде напълно суха. Уверете се, че бретонът ви е легнал плътно пред вашето лице.

#Стъпка 4: Започнете от средата
Вземете кичур от средната част на бретона си и го повдигнете под ъгъл от 45 градуса спрямо челото. Дръжте косата между пръстите си и режете на къси снопчета, докато достигнете желаната дължина. За същата цел, за да опънете добре кичура, можете да използвате широк гребен. Внимавайте да не допуснете най-голямата грешка – още в началото да отрежете прекалено дълъг сноп от кичура и той да стане твърде къс. Дължината на класическия бретон е обикновено до ъгълчетата на всяко око.

#Етап 5: Продължете с кичурите отдясно и отляво
Повторете същата операция с останалите отдясно и отляво кичури от вашия бретон.

#Стъпка 6: Впръскайте със спрей
За финал впръскайте малко спрей върху бретона си, за да фиксирате по начина, по който желаете.