Винаги трябва да сме внимателни с всичко, което слагаме на лицето си – от вида на козметиката до четките и гъбите, с които го нанасяме. Много често обаче пренебрегваме момента с почистването им, а той е важен, защото във влажна среда микроорганизмите лесно се развиват, а след това се прехвърлят и върху кожата.

Снимка: istockphoto.com

В дрогериите и магазините за козметика се продават разтвори за почистване на четки и гъби за грим. Другият вариант да ги почистите е да използвате разтвор от хладка вода, в която сте разтворили течен сапун. За да бъде ефектът по-голям, може да приложите една лесна техника – поставете ги в разтвор от вода и сапун и ги поставете в микровълновата за 1 минута. Резултатите са очевидни – водата се оцветява интензивно  в цветовете на продуктите, които сте нананасяли с гъбите, а самите те остават искрящо чисти.

Снимка: istockphoto.com

Ако се питате дали този трик ви е познат от някъде, то не се чудете. Човекът, който се е сетил за него e използвал идеята с техниката за почистване на гъбите за миене на чинии. Поставянето на гъбите за грим или чинии в микровълновата в сапунена вода е като подобрена версия на изпирането им в пералнята с разликата, че е по-бързо и доста по-ефективно.

Бихте ли пробвали този лесен и бърз трик?