За всички дами, които боядисват косите си, знаят че слънцето променя пигмента на косъма и по този начин се изменя и цвета на косата. Но това определено не е достатъчно, ако сте решили да изветлите косата си.

Черната боя е най- агресивна и трудно се премахва от косата. Всякакви деколоранти и специални маски за коса не помагат за пълното му премахване.

Ако сте решили да си върнете естествения цвят на косата или да я изсветлите за лятото следвайте тези няколко съвета:

1) Оставете косата си без да я боядисвате най- малко месец. Колкото повече не сте я третирали с черна боя, толкожа по- лесно ще я обезцветите.

2) Не предприемайте сами никакви действия вкъщи. Нужен е специалист да премахне черната боя, защото можете да травмирате косата си, ако не са професионални препаратите.

3) Всички тези митове за изгорена и суха коса след изветляване не са верни. Ако искате да свалите два или три нюанса от черния цвят няма как да изгорите косата си. Но ако искате от черно да преминете на русо- не забравяйте, че трябва търпение и доста процедури.

4) Консултирайте се с фризьора си за подходящия цвят боя след сваляне на черното, но нека да е близък до естествения ви или два тона по светъл, за да не увредите косата си.

5) Правете всичко постепенно. От черно минете на кестеняво и след това ако решите изветлявайте допълнително. Така шанса да травмирате косата си е минимален и няма да ви се наложи да отрежете красивата си коса.

6) Промените са за хубаво. Доказано е, че жените, които са склонни да променят по- често цвета на косата си, са по- отворени към света и готови да рискуват в живота.

Така че, дами, какво по- добро от това да започнете лятото си с нова, чудесна визия :)