Всички сме имали бурни вечери или безсънни нощи. Знаем, че после денят ще е тежък, но въпреки това не можем да откъснем очи от любимия сериал или пък сме във вихъра на купона. Големият проблем възниква на другия ден, когато искаме да се събудим и да изглеждаме добре (особено ако имаме компания в леглото).

Когато трябва да изглеждате по-свежи, отколкото се чувствате, ето няколко съвета, които да последвате.


Кожа, сияйна като зората
Сухата кожа придава изморен вид на лицето, дори и да сте си почивали дълго. Използвайте продукт, който не просто хидратира, но и леко ексфолира кожата. Нанесете на брадичката, на скулите, на носа и на челото с потупващи движения. 


Очите – огледало на настроението
За да нанесете по правилен начин крема на околоочния контур, направете дъга от малки капчици от него, която да започва от средата на долния клепач и да стига до средата на веждата. Поставете и върху горния клепач на окото. Ето и една малка хитрост, за да има околоочният контур още по-голям ефект – дръжте го в хладилника. Така той ще бъде приятно охладен, когато го поставяте, а ниската температура помага подпухналостта да спадне по-бързо.

Снимка: iStock



Пърхащи мигли за секунди
Ако просто искате да се събудите до него в леглото и да изглеждате добре, дръжте наблизо уреда си за извиване на мигли. Не е естествено той да отвори очи и да ви види вече със спирала и сенки, но бързо движение, с което само да извиете миглите си ще отвори окото ви и ще направи погледа ви още по-изразителен.


Устни, готови за целувка
Малко стъклено бурканче с кокосово масло, поставено на нощното шкафче, може да е отговорът на много от сутрешните ви проблеми. Нанесете тънък слой върху устните си. Маслото ще ги хидратира, омекоти и ароматизира. С кокосово масло може дори да измиете зъбите си. Ще имате свеж дъх и той няма да може да спре да ви целува.



И все пак... спете достатъчно
По време на сън клетките се обновяват и това е най-сигурният начин да изглеждате красиви на сутринта.