В топлите летни дни често ни се иска да изглеждаме ослепително, но на цената на възможно най-малко усилия. Е, за щастие, решението на тази задачка е доста просто: един ярък акцент, поставен смело и на място.

Важно е да не забравяте златното и вечно валидно правило: фокусът трябва да е поставен върху очите, бузите или устните. От друга страна, винаги можете да изпъкнете, като добавите ярък топ или ефектен аксесоар. Лятото на 2011-а е лятото на цветовете – затова се гмуркайте смело в шарената палитра!

Маникюр на игра

Бледо розово? Скука. Вместо това - защо не опитате да се откроите с някой от най-актуалните цветове през този сезон? Кои са те - аметист, лайм, зелено, тюркоазено, ярко розово... Когато обаче се барнете в такива цветове, специалистите от health.com препоръчват да се придържате към къси и заоблени нокти. Не е лошо да добавите и топ лак, тъй като ако се олющят, несъвършенствата на ярките ви нокти се виждат много повече.  

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosНацупете се в розово

Цветовете на дъвка или диня прибавят невероятен блясък на средно тъмна кожа, а по-дълбоките, почти лилаво розовите цветове пасват чудно на по-тъмен тен. Уверете се, че устните ви са гладки, след това нанесете цвете от средата на горната и долната устна, а останалото разнесете с четчица.
Моден трик: Добавете аксесоари, вдъхновени от природата.  

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosБузи в коралов нюанс

Нищо не освежава така тена и цялостното ви излъчване, както топлите и игриви цветове (каквото е кораловото например). Нещо повече – лицето ви засиява, без да е необходимо да използвате автобронзанти. Ако се чудите как да изберете цвета за вас: за бледа кожа, насочете се към прасковено-розови нюанси. Колкото по-тъмни сте, толкова по-червеникаво-оранжеви нюанси можете да си позволите. За да нанесете ружа като истински професиоанлист – започнете от горната част на бузите (скулите), след това разнесете надолу. 

Моден трик: Комбинирайте с късо колие с едри цветни „бобчета” или пък увийте по-дълго няколко пъти около врата си, за да постигнете същия ефект. 

Течна очна линия

Сменете обичайната си стратегия за поставяне на очна линия и заблестете. Как? Подчертайте с черен молив, след това минете отгоре с някакъв по-нестандартен цвят течна очна линия - например зелено, синьо... Удължете точно след края на окото си. Черното подчертава формата на очите, а течната цветна очна линия кара очите да блестят.

Моден трик: Бъдете смели – сложете най-ярката дреха, която някога сте си купували. Синьо-зелената очна линия си отива с най-смелите тонове на сезон – лимоново жълто, неоново розово и оранжево.