От Ню Йорк до Лондон и от Милано до Париж всички гримьори, стилисти и фризьори, работещи зад кулисите на най-известните модни шоута, прилагат различни трикове, с които моделите изглеждат още по-бляскави и красиви. Всъщност малките тайни са толкова малки и прости, че ще е истинско престъпление, ако не се възползвате от тях.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПреди да се гримирате, задължително прихванете косата с щипка. Така цялата площ на лицето ще се открие и ще ви е по-лесно да прецените къде, колко и от какво точно да нанесете. Не забравяйте да приберете прилежно косата с лента – това пък ще спомогне да не изцапате косата си, както и тя да не се омазнява от фондьотена и другите по-течни продукти, съдържащи се в несесера ви.

Когато ви се налага да поставите по-тъмни вечерни сенки върху горните клепачи, как се справяте със сенките, които падат върху долния клепач? Разбира се, най-лесното разрешение е да използвате четка ветрило, с която по-едрите частици лесно се отстраняват, но за по-фините истината е, че остават и развалят грима. Разрешението за професионалистите (което естествено можете да използвате и вие), е поставянето на малко листче кухненска хартия (може и отрязък тоалетна хартия) на долния клепач, докато нанасяте тъмните сенки.

Знаете ли каква е тайната на почти незабележимия, нанесен по съвършен начин фондьотен? Не е нито марката, нито цената, а нанасянето с подходяща четка на много тънки слоеве. Когато нанасяме фондьотен (особено ако количеството е по-голямо), кожата ни не може да абсорбира продукта добре. Най-честата причина за това е поставянето на прекалено много наведнъж. Затова, когато се гримирате, поставяйте възможно най-тънки слоеве от продукта.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКолко пъти ви се е случвало да се опитвате почти безуспешно да извиете миглите си преди нанасяне на спиралата? Признайте си – доста често. Професионалните гримьори споделят, че един лесен и съвсем прост трик може да сложи край на мъките ни. Тайната е в предварителното затопляне на миглоизвивачката – преди да посегнете към извиване, просто притиснете за минутка металната част на уреда, така че да се затопли. Чак тогава извивайте.

Перфектният завършек на грима е добре нанесеното червило. Известните стилисти и гримьори задължително използват специална четка за целта. Така макиажът се поставя по-прецизно и има най-голям шанс да издържи за по-дълго.