80-те са годините на рокенрола, дългите и бухнали коси, кожените якета, ярките дрехи и на цветния, драматичен грим. Изглежда, че много от гореизоброените отново са на мода.

За доказателство -обърнете се към Холивуд или към модните подиуми: често можете да видите влиянието на тази декада. Гримът не прави изключение – много моден, много чик. Почти все едно пускате навън детето в себе си и без чувство на вина му позволявате да блесне.

Нещото, което трябва да запомните е, че колкото по-ярко и по-цветно, толкова по-добре. Гримът през 80-те е един от най-запомнящите се и никога не спира да ни изумява. По кое друго време можете да наклепате смело и самоуверено клепача си в ярко зелено, оранжаво, портокалово, лилаво и синьо и всичко това – едновременно? А, какво ще кажете за силния руж и ярките устни?

И все пак: как се постига такъв грим?

Започнете с течен фондьотен, за да загладите тена.

След това сложете много дебело черна очна линия (или някакъв друг цвят). Трябва да е драматично, затова не се колебайте да подчертаете много окото си. Сложете отгоре и отдолу, съветват от beautyadvices.com. Това е грим от 80-те, колкото повече – толкова по-добре!

Сложете много спирала на миглите, нека бъдат дълги, нека са плътни, извийте ги!

Веднъж приключили с тази част, изберете няколко различни цветове сенки. Когато казваме да ползвате зелено и лилаво, нямаме предвид приглушени, земни цветове. Искаме ярки и забележими цветове. Слагайте смело и не забравяйте да удължавате линиите нагоре към веждите, а не да спирате, където окото ви свършва.

Нанесете ярък руж на скулите. Накрая – ярко червено или розово червило.

Е, какво ще кажете?

(Не забравяйте, че този грим не е подходящ за ежедневието и трябва да го съчетаете с подходящ тоалет, за да е ясно какво сте искали да постигнете.)