“Есенните” очи предоставят много възможности за експериментиране с гримовете, като е препоръчително да се възползвате от богатата палитра на най-цветния сезон. Ако имате тъмни очи, значи есента е вашето време от годината. На тъмни очи отиват топли, есенни нюанси.

Бъдете дръзки – Сложете на очите си малко охра, тъмно кафяво в горната и крайна част на клепача, експериментирайте... трудно може да сгрешите. Сменете летния прасковен руж с нещо по-златисто и леко оранжево. Така ще придадете топъл вид на лицето си.

Засияйте с овлажнител – През есента кожата изсъхва повече и губи своята свежест и сияйност. Всеки път, преди да поставите основа (независимо дали ще е пудра, фон дьо тен или коректор), нанасяйте овлажнител. По този начин кожата ви ще изглежда по-гладка и нежна.

Заменете сухата пудра с кремообразна – Както вече споменахме, поради ниските температури през есента кожата става по-суха и губи свежестта си. За да поддържате естествената й еластичност заменете прахообразната пудра с кремообразна. Така ще изравните тена на кожата, тя ще е едновременно предпазена и хидратирана, а скулите ви ще имат естествен блясък.

"Ласкаещи" цветове – Изберете сенки за очи в есенни нюанси – оранжаво, медно, бронзово, златно, синя слива, маслинено зелено и наситено синьо. Намерете онези цветове, които най-много "ласкаят" и подчертават вашите естествени тонови.

За сини очи -  На синеоките жени препоръчваме да заложат на сенки в златисти нюанси с по-силни отблясъци, които ще поставят силен акцент върху очите. Използвайте ярък цвят, най-добре тъмна синя слива, за долният клепач под миглите - така ще подчертаете златистото.

За зелени очи – Безпогрешен начин за убийствено секси поглед при зеленооките красавици е подчертаването на горния клепач с наситено медно или оранжево в комбинация с горско зелено под миглите на долния клепач.

За кафяви очи – За жени с кафяви очи препоръчваме кадифено, наситено синьо на горния клепач. Долната част на окото гримирайте с опушени златни сенки, като повдигнете с малко по-тъмен нюанс външния край за по-драматичен ефект.

За тъмно кафяви до черни очи – На дамите с много тъмни очи предлагаме наситено опушено златно, което прелива в графитено-сиви до черни сенки във външният ъгъл на горния клепач. Продължете черното до долният клепач, под миглите, като покриете с опушен грим 2/3 от клепача и завършете с бляскаво, перлено бяло. Ефектът е невероятен!

За сиви и светло сини очи – За този тип очи препоръчваме дълбок и наситен цвят – синя слива, леко ръждива, който да минава по целия горен клепач, преливайки към долния в опушено черно или тъмно патладжанено само във външните ъгли на окото за леко вамп-поглед.

Забележка: Дами, тези предложения са лично и персонално изпитани от редакторите. Поради тази причина ви молим да имате предвид, че те са подходящи само за вечерен грим или някой специален повод.