На всеки понякога му се иска да си направи някаква "по-така" прическа, но фризьорът не винаги е опция - няма свободен час, вие нямате или ситуацията е "сега не е моментът за този разход". Тогава обикновено ни се налага да се доверим на собствените си умения. Които винаги могат да се усъвършенстват, а ние искаме да ви помогнем.

Тази странична плитка е наистина лесна - следвайте стъпка по стъпка техниката на сплитане, която ще видите доста подробно описана и наснимана по-долу. Веднъж овладели начинa, по който се прави, ще се убедите, че е наистина чудесен и доста простичък вариант, който обаче изглежда дори кокетно.

Начинът, по който сме сплели косата ние, е само един от многото варианти: плитката може е от едната страна на главата, да се завърта отзад, да криволичи, да се усуква в разни форми, естествено - не е задължително да е само една... изобщо - само от вас зависи къде и колко, от нас - да ви покажем как става.

А сега - на въпроса:



Някои фризьори препоръчват да сложите малко вакса на пръстите си, за да е по-лесно самото сплитане и за да попречите на косата да се наелектризира или хвърчи. Ако не разполагате с такава, няма проблем. Началото е лесно  - вземете един малък кичур, разделете го на три и сплетете по обичайния начин - няколко пъти.



След това започнете да добавяте коса - трикът тук е, че трябва да взимате кичур над самата плитка и да добавяте още от несплетената коса само веднъж на "кръгче" - тоест - единствено към онзи кичур, който се пада отгоре в момента. Ето така:






Продължете по същия начин - ако искате плитката да пада надолу, както тази - всеки следващ допълнителен кичур трябва да сплитате малко по-надолу от предния:










Ако сте изпълнили всичко, както трябва - косата ще изглежда ето така:


За финал - сплетете още съвсем малко, но без да добавяте кичури и сложете малко ластиче. Можете да добавите някаква фиба, шнолка с камъче, орнамент или каквото си решите:




Ето и резултата:





За тази плитка ни помогна Диляна Александрова, Студио за красота "Цветна"