За съжаление не всяка от нас притежава перфектните дадености – дълги крака, слаба фигура и добре оформен бюст. Колкото и да страдаме от факта, тези три неща трудно бихме могли да променим. Затова пък можем да обърнем внимание на малките неща, които ни правят привлекателни и „пърхащи”, и да се погрижим за тях. Затова да се захващаме с миглите – те не са само косъмчета, които предпазват окото от прах и мръсни частици, но и неизменна част от нашата женственост и кокетство. Днес се захващаме с операция „Дълги мигли”.

  • Със сигурност най-евтиният трик, които можете да приложите вкъщи е да използвате вазелин. Нанесете от него върху миглите, след като прилежно сте почистили лицето. Може да си помагате с пръсти или да използвате някоя четка от стара спирала, която прилежно сте накиснали, дезинфекцирали, измили и подсушили. За нанасянето на вазелина прилагайте същата техника, с която слагате спирала на миглите. Добре е процедурата да се прави преди лягане, за да може вазелина да действа през цялата вечер. Бъдете внимателни да не попадне в очите. Прилагайте три пъти седмично за по-дълги и пърхащи мигли.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

    • Зехтин, сигурни сме, не липсва в дома ви. Няколко капки от него, прилагани няколко пъти в седмицата ще стимулират растежа на миглите. Ако нанасяте продукта вечер, сутринта задължително го премахвайте с помощта на тоалетно мляко или лосион за сваляне на грим, тъй като той е по-мазен от вазелина.
    • За да подобрите свойствата на зехтина, можете да прибавите няколко кори от лимон към него.  Нека сместа престои няколко денонощия. Използва се по същия начин, като описания по-горе.

    Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

      • Напоете памучен тампон със студен неподсладен зелен чай, който е богат на антиоксиданти. Нанасяйте с помощта на пръстите. Не е нужно да изплаквате или премахвате с почистваща козметика. Ако попадне в очите, изплакнете незабавно със студена вода.
      • Същият успех ще постигнете и ако използвате ампули с витамин Е. Друга идея за нанасяне на продукти върху миглите ви е да използвате четката за вежди (най-често се поставят на капачките на моливите за вежди), тъй като тя е чиста дори и да сте я ползвали и няма нужда да чакате молива да свърши.
      • И не на последно място: хранете се правилно, приемайте повече протеини, които ще стимулират растежа на миглите ви – месо, риба, пилешко, яйца, както и много плодове, зеленчуци и млечни продукти.