Имате поне няколко опаковки с червило, които са стари и изхабени, и от доста време обмисляте вариант да ги изхвърлите. Но сърце не ви дава да го направите и си мислите, че все някога ще ви потрябват. Е, точно днес е това някога, ако решите да проявите малко творчество и ентусиазъм, за да си направите собствен цвят червило.

1. С помощта на нож с остър връх изрежете около половин сантиметър (ако червилото е изхабено ще трябва да загребете с върха на ножа) от червилата, които сте си харесали и смятате, че смесването им ще доведе до подходящ за вашите устни цвят.

2. Смесването им може да направите в капачка от бутилка. По-практичният вариант (за да може да носите червилото със себе си в чантата), е да ги поставите в кутийки за лекарства – единични
Снимка: Thinkstock/Guliver Photosили да си направите 7 различни цвята за всеки един ден от седмицата и да ги сложите в кутийка за лекарства със 7 отделения.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos


3. Поставете кутийките в микровълновата за 10 секунди (не и повече), за да придобият почти течна консистенция, след което разбъркайте добре с обратната страна на лъжица или вилица. Поставете за още 10 секунди в микровълновата и отново разбъркайте.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos4. Поставете капачка (ако е капачка от бутилка – затворете с домакинско фолио) или затворете кутийките. Оставете да стегне в хладилника за около 30 минути.

Допълнителни трикове:

  • За повече блясък към новото ви червило можете да сложите малко блестяща пудра за скули.
  • Ако в момента не разполагате с червила, които смятате, че са за изхвърляне, ще ви дадем друга идея – смесете малко вазелин с прахообразен руж. Тъй като вазелинът е по-течен като консистенция от червилото, не е нужно да затопляте в микровълновата.