С наближаването на топлите дни ни се иска да сме по-цветни, по-нагласени и по-привлекателни. За съжаление обаче, с повишаването на температурите (особено в наистина горещите летни дни), гримовете се задържат по-трудно на лицето ни и се размазват.

Затова се поинтересувахме как можем да запазим червилото по-дълго време, без да се налага да го попиваме или нанасяме наново, тъй като е излязло от контурите на устните ни.

Ето 5 много практични съвета, които ще ви помогнат в изпълнението на тази мисия:

1) Знайте, че червилата, които са матови, полуматови и с дълготрайни формули, са изначално по-издръжливи от онези с бляскави и кремообразни текстури.

2) Ако преди да сложите червилото, нанесете капка фондьотен на устните, цветът ще издържи повече време. Причината е проста - нали никой не подценява важността на добрата и равна основа?

3) След като нанесете червилото, целунете нежно някаква хартия (ако сте романтичка, може и старомодна бележка до любимия, защо не). По този начин ще фиксирате по-добре цвета и ще премахнете излишното, което най-вероятно ще се размаже по начин, който няма да ви хареса.

4) Препоръчително е да запечатате цвета с много фин слой прозрачна пудра, макар че е възможно резултатът да ви се стори малко лепкав. Но ако не друго, поне ще е дълготрайно.

5) Използвайте молив – дали ще е с естествения цвят на устните ви или с цвета на червилото (в зависимост от търсения резултат), за да очертаете формата. Моливът създава малка бариера, която не позволява на червилото ви да се разтече.