Изключително неприятно е след продължителни процедури по оформяне на маникюра и старателно лакиране на ноктите, да се получат балончета, които омаловажават целия ни труд. Ето няколко практически съвета как да избегнете появата им.

Не разклащайте шишенцето с лак
Свикнали сме да разклащаме шишенцето с лак преди да нанесем на ноктите. В повечето случаи дори по навик, без да е нужно. Това обаче образува хиляди малки балончета, които почти не могат да се видят и които след това причиняват по-големите балончета на ноктите ни. Вместо това се опитайте да разтъркате опаковката между дланите си – все едно потърквате ръце, но между тях е и шишенцето. Този трик ще разбърка съдържанието като леко го затопли, без да образува балончета.

Избягвайте стари лакове
1.    Колкото по-стар и изсъхнал е лакът, толкова по-лоши ще бъдат резултатите след лакиране.
2.    2. Колкото по-стар е лакът, толкова по-големи ще бъдат образувалите се балончета върху ноктите.
Можете да използвате стария трик с добавяне на няколко капки лакочистител, но имайте предвид, че това рано или късно също ще доведе до лош резултат – лакът върху ноктите ще започне да се напуква и да се бели лесно по-скоро, отколкото очаквате.

Дръжте шишенцата затворени
Докато се лакирате, в моментите, в които е възможно, затваряйте лака добре. Въздухът изсушава и стяга консистенцията на продукта, а това води до балончета.

Използвайте основа
Използването на основа преди нанасяне на лака, със сигурност гарантира добри крайни резултати. Загладената нокътна плочка е предпоставка за гладък завършек на маникюра.

Не духайте и не клатете ръцете си!
Ако се чудите защо всеки път след прецизно лакиране, се получават множество балончета върху ноктите ви, то трябва да си спомните дали прилагате старите трикове за по-бързо съхнене – духане на ноктите и динамично разклащане на китките. Ако да – то бъдете сигурни, че това е причината за неприятния краен резултат. Вместо това използвайте изсушител за нокти.


Лакирайте се на хладно място
Топлината също причинява образуването на досадните балончета, така че ако имате възможност, лакирайте се на хладно място. В най-лошия случай можете да изчакате малко да засъхне лака, след което да поставите ръцете под струя студена вода.