Нямате време за маникюр?
За да изглеждат ноктите ви добре дори и да нямате време да ги лакирате с цветен лак, безцветният вариант също придава приятно очарование на ноктите. Най-малкото изглежда така че сте се погрижили за тях. Единственото, което трябва да направите е да ги оформите набързо с пилата. Ако все пак нямате достатъчно време за тази процедура, използвайте само пила за заглаждане на повърхността на нокътя. С нея „изчеткайте” и неравностите по края на ноктите. Лакирайте с безцветен или топ лак – достатъчно, за да изглеждат добре и да ви представят в добра светлина.

Нямате време за прическа?
По време на отпуската на никой не му се занимава с прически, обеми, кокове и излишни помпозни приказности. И все пак всяка жена иска да изглежда сякаш е прекарала часове във фризьорския салон. В такъв случай не оставяйте нищо на случайността – ако косата ви е пусната, когато се разхождате вечер край морето, вятърът ще си поиграе на воля с нея. За такива случаи е добре тя да е прибрана – опашката е подходящ вариант за набързо. Изсушете със сешоар, като си наведете косата надолу. С гребен тупирайте за малко обем и вържете с обикновен ластик. За да изглежда още по-шармантно прическата – добавете диадема с цвете.

Нямате време за разкрасителни процедури?
Искате кожата ви да изглежда добре през цялата отпуска, но не искате да прекарвате часове в хотелската стая в нейното поддържане и приготвяне на маски. И ние не искаме! Не забравяйте да пиете достатъчно вода, други натурални течности като плодови сокове, както и да консумирате плодове и зеленчуци. Това съчетание от свежест ще поддържа кожата бласкава, а и не само нея. Организмът ви ще се чувства млад и жизнен. Ако сте планирали много посрещания на утрото в луди купони по морето, също не забравяйте да си набавяте достатъчно течности, за да може на другия ден да изглеждате свежи за плажа.

Нямате време за грим?
На морето не е и нужно да използвате много помади. Слънцето и морската вода правят кожата гладка, а пъпките пропъждат надалече, затова забравете за фондьотена и пудрата, защото  нанасянето им е времеемко. Вместо това сложете една спирала за мигли, малко руж на скулите и приятно червило – това е всичко, от което се нуждаете, за да изглеждате като морска нимфа.