Времето никога не стига за нищо. Особено сутрин, когато бързаме да закусим, да се гримираме, облечем, да заведем децата на детска градина или училище и да стигнем до офиса навреме. Обикновено, това което не успяваме да направим и което си спестяваме е гримирането, сушенето на косата и изборът на облекло за сметка на малчуганите, които трябва да са нахранени и добре облечени. Но как да направим така че да имаме време за всичко? Ето някои идеи, които можете да си откраднете от нас.

  • За да не губите време сутрин в мерене на дрехи, съчетаване, както и най-досадното – гладенето, направете това вечерта преди лягане. Пригответе си дрехите, изгладете ги, вижте кои аксесоари ще им отиват. На другия ден единственото, което трябва да направите е да ги облечете.
  • За грима се отнася същото. Вместо да слагате коректор за сенки под очите, вечерта преди лягане поставете торбичка от използван чай или резенчета краставица за няколко минути. Намажете с крем за околоочния контур. Това ще ви спести мъките по замаскиране на пораженията от недостатъчния сън или преумора.
  • Купете си козметични продукти и гримове, които имат универсални приложения, като например фондьотен, който не само изравнява тена на лицето добре, но и замаскира повечето пъпки и несъвършенства. Гледайте консистенцията да е лесна за нанасяне – да съхне бързо и да се разнася възможно най-лесно.
  • Друг пример за мултифункционални продукти – 2 в 1 червило и руж. Мазилото може да бъде използвано както за придаване на цвят на устните, така и на скулите и бузите. И най-важното – няма да е нужно да бъркате из несесерите, докато намерите точния продукт, който ви трябва.
  • На пазара съществуват достатъчно измиващи и овлажняващи продукти, които съчетават действието на 3 в 1 – тоник, маска, лосион, пяна, гел и т.н. Вместо да използвате няколко шишенца и тубички, за да измиете лицето, достатъчно е да си купите едно, което ще играе ролята на всички взети заедно.
  • Всички ще се съгласят, че сушенето на косата и оформянето й в прическа е най-времеемкото занимание сутрин. Затова я измийте вечерта, когато се приберете от работа. Докато легнете имате достатъчно време да я оформите – права, на къдрици или съвсем небрежна. Това, което остава да направите на сутринта е да я срешете, да направите малко обем и сте готови.
  • Относно парфюма – него спокойно можете да държите в дамската чанта и докато пътувате в колата, асансьора или градския транспорт да направите няколко благоуханни впръсквания.