Стечение на времето много от навиците ни се променят – осъзнаваме колко е важно да се храним здравословно и да спортуваме, променяме режима си на спане и всичко в името на това да запазим младостта си за по-дълго. В допълнение ето и няколко съвета от нас, за това какъв трябва да е гримът ни, за да изглеждаме свежи като краставички.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosНанасяйте спирала за мигли само на горния клепач. Поставянето й на долния може да създаде оптична илюзия за изморени очи и тъмни кръгове под тях. Същото се отнася и за дамите, които използват молив за очи или очна линия – не си позволявайте да затваряте окото като нанасяте продукти отгоре и отдолу.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа да минимизирате фините бръчици по лицето и деколтето – вземайте душ сутрин, вместо вечер. Това ще хидратира кожата на лицето, за да изглежда тя блестяща през целия ден.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа замаскиране на тъмните кръгове под очите използвайте подходящ продукт коректор. Той не трябва да е прекалено гъст, а да се разнася меко и нежно. Ако прекалите с продуктите в тази област, рискувате да постигнете обратния ефект. Що се отнася до фондьотена, неговата текстура трябва да е плътна и задължително течна, защото с него се работи по-лесно.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosНикога не нанасяйте пудра под очите. Тя абсорбира влагата и по този начин подчертава фините бръчици там.

 

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа да подчертаете младежкото излъчване на лицето, никога не използвайте тъмно червило. Подходящите цветове са тъмно розово, бледо червено, светло лилаво, но в никакъв случай кафяво или тъмно червено. Добре е червилото да не е матово, а да има леки отблясъци, които ще придадат допълнителна свежест на усмивката.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosАко искате червилото да остане на устните ви през целия ден очертайте външния им контур с молив, но в никакъв случай тъмен. Най-подходящ е такъв с телесен цвят.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСъщото се отнася и за скулите – добре е те да бъдат подчертани, но не с цветове от тъмната гама – забравете за кафявото и охрата.

С течение на времето веждите губят от своя чар, или с една дума – оредяват. Не позволявайте те да издадат на каква възраст сте всъщност. Винаги запълвайте празнините с подходящ цвят молив или сенки. Друго решение на проблема е перманентния грим.