Първите няколко месеца на годината са идеалното време да се погрижим за себе си и да поставим началото на някои нови навици, които ще ни накарат да изглеждаме наистина различни (и по-красиви) от обичайното.

Вече ви запознахме с първата част от всичките 21 трика, които ще ни помогнат (при това, без да полагаме много усилия) да постигнем изцяло нов и значително поосвежен външен вид.

А сега, ето и останалите:


„Да!” на блясъка

На косата. Попитайте фризьора си за препоръки. Да смените цвета на косата си с нов и по-богат е просто чудесна идея. Не е необходимо да ставате от брюнетки блондинки или обратното, нито да се променяте генерално по какъвто и да е начин. Просто подберете боя за коса с богат златен, червен или пък кафяв нюанс, и ще видите как тази проста и не особено грандиозна на пръв поглед промяна, ще ви накара да изглеждате наистина различно, твърдят от ivillage.com.


Обичайте водата

Всеки тип кожа може да се дехидратира в даден момент. Това идва от различни външни (и вътрешни) фактори - излагане на стрес, студа, болест, ако не пиете достатъчно вода… За да се отървете от убития, напрегнат вид и неприятното усещане за постоянна умора, пийте много вода и ограничете кофеина. За по-бързи резултати, обливайте лицето с минерална вода след като сте го почистили и тонизирали с подходящите продукти, и преди да сложите овлажняващ крем.

Открийте вашата чупка

Дори и да си скубете веждите отдавна, защо не пробвате нова форма или дебелина, която може да се окаже, че ви отива повече? Тази простичка промяна ще се отрази веднага на цялостното излъчване на лицето ви. Просто отнема повече време. Ето един съвет – сложете дръжката на четка за руж паралелно на външния ъгъл на ириса (когато гледате напред, разбира се). Там е мястото, където чупката на веждата трябва да бъде. Друг полезен трик за идеални вежди вижте ТУК.

Покажете свежа кожа

За винаги приятен външен вид, ексфолирайте лицето си с хубава скръб или кафява захар и маслинено олио. Не само, че кожата ви ще е гладка и хубава, но даже ще блести.

Полирайте усмивката си

Хубавите зъби карат цялото ви лице да сияе дори повече, отколкото предполагате. Препоръчваме ви да използвате избелваща паста за зъби – оглеждайте се за такава със сода за хляб или направо ползвайте тази от кухнята. Друг вариант е да си избелите зъбите, но тази процедура е скъпа и крие някои рискове, за които е добре да се посъветвате със зъболекаря си.

Силата на секси гривата

Едрите къдрици са много актуални тази година. Изсушете косата си със сешоар. Изчакайте 10 минути и след това използвайте велкро ролки, за да внесат доза небрежност към прическата ви. Останете с тях за около 10 минути. Това е сигурен начин да си докарате много секси и обновен вид.

Хранете се правилно

Започнете здравословна диета сега. Никога не е твърде късно да кажете "начало" на грижите за здравето. Правилното хранене е добра стратегия за крепко здраве, хубава фигура и чудесна кожа.

Освен това не забравяйте, че с възрастта метаболизмът се забавя и е необходимо да направите нещо по въпроса, освен да криете този факт с широки блузи. Време е да се качите на бягащата пътечка и да спрете да дояждате, каквото е останало в чиниите на децата си.


Конската опашка

Конската опашка често се приема като синоним на небрежност или знак за спортна натура, но може да се направи така, че да изглежда стилно. Навийте косата си с горещи ролки, махнете ги и разрошете косата си. След това я хванете в опашка за завършен и свеж вид.


Очертайте с любов очите си

Ако все още не го правите, помислете за нова любовна афера... с очната линия. Тя добавя незабавно драматизъм в погледа и отнема само около 10 секунди. Очите изпъкват с черна линия в долните вътрешни ъгли. За парти – или дори през деня, експериментирайте с цветовете. Пробвайте черна очна линия отгоре и тюркоазена или зелена отдолу.

Прикрийте сивото

Освен ако не е израз на някаква житейска позиция или модна приумица, сивата коса е напълно ненужна. Скрийте побелелите участъци с различни тонове, кичури, не се страхувайте да експериментирате. Хубавото на боята е, че може винаги да се смени с друга.

Сложете шапка

Променете вида си за една минута, като добавите сладка шапка на главата си. За по-изразителен резултат, хванете косата си в отпусната конска опашка, от която й давате възможност да „изпада”. Добавете големи обеци и опушен грим, оставете устните си в естествен цвят и воала – чисто нов имидж за 5 минути.

Успех!