След празниците тялото и лицето ни се нуждаят от "зареждане" и обновяване. Може би и вие сте си обещали в новата година да промените нещата и да се грижите повече за себе си, или пък просто тайничко ви се иска да започнете "на чисто" - с нов имидж и повече енергия.

За всичко това не е необходимо да си правите пластични операции, да сменяте изцяло гардероба си или да се впускате в други грандизони експерименти, изискващи много пари, усилия и в крайна сметка - съмнително удовлетворителен резултат.

С няколко много прости трика и промяна в наивиците си, можете да постигнете желаното, при това без да се налага да изпразвате портофейла си.

Ето и нашите предложения:

Освежете тена на лицето си

Много е просто – не забравяйте да ползвате руж. През деня е за предпочитане да нанасяте кремообразен в коралови тонове. Така ще посъживите тена си и едновременно с това ще изглеждате естествено. Ако вечер искате да сте по-секси, комбинирайте бронз под скулите с мек розов блясък върху им. Завършете с лек блясък в слонова кост в областта най-близо до очите. Това ще докара на лицето ви по-драматичен вид, съветват от ivillage.com.


Спрете времето

Кремовете срещу стареене ще ви помогнат да заздравите и защитите кожата си. Ако се замислите, тя в действителност остарява с всеки изминал ден, затова никога не е прекалено рано да започнете да обръщате внимание на този факт и да ползвате подходящи продукти.
Преди лягане препоръчваме да нанасяте масло от иглика и витамин Е. Тези подхранващи съставки в допълнение към ежедневната грижа за кожата ще работят за нея, докато спите и ще ви помогнат да се борите с ранните признаци за остаряване, без на практика да полагате особени усилия.



Стойте далеч от сешоара

Косата ви се нуждае от грижи след празниците точно толкова, колкото и тялото ви. Подлагаме я на много стрес, затова помислете да се откажете от преси, маши и сешоари - поне за известно време. Седмица без тези вредни уреди ще я освежи, а през това време пробвайте и различни маски, които ще я накарат да блести от здраве.



Заложете на ключовия израз „По мярка”

Оставете настрана впитите дрехи. Дори и да сте напълнели, вместо да се мъчите да се поберете в старите размери, купете си нови тоалети, които са ви по мярка. Пропуснете дънките, които се налага да закопчавате с глътнат корем и в легнало положение. Не само, че ще се чувствате по-добре, но и ще изглеждате по-слаби, защото няма да личи, че се мъчите да се напъхате в по-малки дрехи, за да прикриете дефекти.

 

Кажете „Здравей” на кичурите

Не е нужно да са много контрастни, просто си направете съвсем малко по-светли или по-тъмни нюанси в косата. Това ще я накара да изглежда по-плътна и по-бляскава. Златистите кичури са чудесен избор за брюнетките, например. Посъветвайте се с фризьора си какви тонове биха се вписали добре в съчетание с основния ви цвят.



Отново: магията на червеното червило

Ако ви отива, не се чудете. Червените устни проясняват лицето веднага. За да не става прекалено, повтаряме да не залагате на силен грим на очите, защото акцентът винаги трябва да е един.



Ползвайте аксесоари

Един малък детайл или подходящ аксесоар може да промени изцяло визията ви. Шаловете са много модерни напоследък. Увийте около врата и около главата за по-екзотичен вид.

Друга добра идея е да смените обувките си. Можете да носите равни с дрехите, които обикновено съчетавате с токчета, и обратно. Експериментирайте и с цветовете – не е нужно да обувате само черни, в момента са много актуални цветните, даже ярки тонове. Спокойно можете да направите обвуките си център на внимание. Добра идея е например да сте облечени изцяло в черно, а обувките ви да са червени. Това важи особено силно, ако имате задължителната "малка, черна рокля".



Нека спиралата се брои

Вероятно си слагате спирала всеки ден, но правите ли го, както трябва? Отделете си още 15 секунди следващият път. Започнете от основата и ги уплътнете чак до върха. Ако можете, извийте ги.



Подстрижете краищата на косата си

Това е прекрасен начин да я освежите, без да променяте прическата си драстично. Недейте да го правите сами, колкото и лесно да ви изглежда. Освен това обикновено фризьорите се съгласяват да направят безплатно тази процедура, така че - дерзайте.



Сменете очилата

Според проучванията, първите впечатления, които създаваме на хората, се случват в десетте секунди, след като сме се запознали и най-често те се вглеждат в очите ни, за да ги добият. Затова ако носите очила, не подценявайте ролята им в общуването си с другите и начина, по който ви възприемат. Новите очила ще освежат лицето ви и ще ви дадат чисто нов вид, без да правите нищо кой знае какво.

Вижте ТУК част 2.