За да изглеждате преуморени, не е задължително да сте стояли будни през нощта - по-неприятно е, когато гримът ви е причината за това. Добрата новина е, че можете да се поправите. Избягвайте грешките по-долу и ви гарантираме, че ще имате по-свеж вид от всякога:

Грешка 1: Избирате монотонни цветове

Вместо всеки път да сте с един-единствен цвят сенки, експериментирайте с цветовете, които ще подхождат да подчертаете веждите, очите, скулите и устните.

Грешка 2: Използвате грешен коректор под очите

Ако вашият коректор е твърде тъмен или твърде светъл, това неминуемо ще докара на лицето ви уморен вид. Съвет: Нанесете коректора в по-осветена стая, за да се уверите, че изглежда естествено. Всеки път, когато тествате някой нов продукт, носете огледало, за да видите как стои в различни части на стаята според осветлението.

Грешка 3: По-добре си спестете напластяването на тъмна очна линия

Много е опасно, ако нанасяте плътна, дебела очна линия над очите си. Тя крие риск от размазване или зацапване, така че, за да не стряскате хората по улиците, най-добре я нанасяйте бавно и с по-тънка четка. Нашият съвет е винаги да използвате водоустойчива очна линия.

 

 

 

Грешка 4: Прекалявате с ружа и пудрата

 

Така кожата ви изглежда суха и изтощена, а това предава отблъскващ вид на лицето ви. Съвет: не прекалявайте с прахообразните пудри и ружове, защото изглеждате по-възрастни. Най-добре използвайте полупрозрачна пудра само за блясък, за да се слее добре с кожата на лицето ви.

Грешка 5: Забравете за шарените очни линии

Не всяка нова тенденция в модата е подходяща за всяко лице. Ако се злоупотребява и прекалява с цветовете, можете да заприличате на клоун. Особено опасни са сребристите и златистите очни линии, защото ще ви накарат да изглеждате уморени и болнави. Съвет: заложете на класиката и по-добре не експериментирайте с изкрящи цветове.

Грешка 6: Без сив грим!

Гримът със сиви оттенъци във всякакви тонове ви прави да излеждате невероятно изморени и стари. Използвайте по топла палитра сенки за очи, за да изглеждате винаги по-свежи и млади.