Да се доближим до съвършенството, но без да прекаляваме. Да сме бляскави, но в същото време и естествени. Да се гримираме, но да не сме намазани целите с помади и мазила. Да, това са въпроси, които вълнуват всяка бъдеща булка, подготвяща се за големия ден. Не можем да ви посъветваме кой грим ще е най-подходящ за вас, тъй като всяко лице е уникално и биха му отивали различни визии, но пък ви предлагаме 5 от най-често срещаните грешки в сватбения грим, и как да ги избегнете.

Грешка първа
Не всички визии, които ще откриете в лъскавите списания ще отиват на вашия тип лице, цвят на кожата и очите. Разбира се, с помощта на професионалист можете да реализирате всякакви идеи, но първо намерете човек, който си разбира от работата и е в състояние да прецени какво ще ви отива. Направете няколко пробни визии и ги съчетайте със стила на роклята и аксесоарите, както и с прическата.

Грешка втора
Никога не карайте шаферките да се гримират по един и същи начин. Всеки човек има свои индивидуални особености, на които не би паснала определена визия. Особено ако сватбата ви е лятна и има опасност всичко да се разтече, по-добрият вариант е всяка от тях сама да избере с какъв грим ще бъде, та дори да е и без.

Грешка трета
Дори и да сте помолили гримьора за помади, които са дълготрайни и няма опасност да се разтекат в топлото време, не забравяйте да сложите кърпички, пудра и червило в малката булчинска чантичка. Те ще са ви необходими при всички положения.

Грешка четвърта
Гланц или червило за сватбения ден? Ако изберете да сте с гланц, то обезателно трябва да изберете такъв, който е дълготраен. Червилото от друга страна е по-добрата алтернатива (поне на младоженеца няма да му лепка на устата). С него няма опасност от разтичане, и ако е малко по-матово имате всички шансове то да издържи по-дълго на устните ви.

Грешка пета
Всички искаме на запечатаните моменти от сватбата ни да изглеждаме бляскаво и безупречно. В стремежа си да постигнем ефекта „уау”, понякога прекаляваме. Ако сватбата ви е лятна, значи сте изправени пред трудния избор дали да сложите повече грим, за да изглеждате добре на снимките, или да бъдете естествени и с по-малко грим. Ключът е в това вие самите да се чувствате удобно и да намерите златната среда – хем красиви и бляскави, хем естествени и натурални.