Опитвали ли сте през зимата да нанасяте по-сухо червило, и то червено? Предполагаме, че да. Няма жена, която да не го е правила, защото знаем, че то е по-издръжливо. Но какво се получава, когато устните ни са напукани, сухи и дехидратирани?

Перфектната визия на червилото ни за устни зависи не само от качеството на използвания продукт и неговата цена. В повечето случаи голямо значение има грижата, която полагаме за устните си. Когато кожата, върху която нанасяме козметичния продукт е мека, хидратирана и гладка, то това е почти сигурен знак за успешен резултат.

Обърнете внимание на козметиката, която използвате
Лосиони и кремове, които са предназначени за мазна и кожа изключително предразположена към акне, неминуемо увреждат и устните ви. Особено тези, на които пише, че съдържат ретиноиди. Те изсушават кожата като й отнемат от влагата. Избягвайте ги.

Избор на продукт
Когато си избирате подходящ балсам за устни, то не се спирайте на първия срещнат, който ви гарантира добри резултати. Оглеждайте се за такъв с повече вазелин и кокосово олио. Първата съставка знаете добре, че омекотява и предпазва от напукване, а втората съдържа мастни киселини, които са близки до структурата на клетъчните стени на кожата, което пък от своя страна осигурява бързо възстановяване на кожата.

Хидратирайте преди лягане
В студеното време през деня не пропускаме да хидратираме устните си и да ги намажем с нещо подходящо, за да не се напукат. Ако искате ставайки сутрин те да са меки и да изглеждат хидратирани и гладки, то не забравяйте всяка вечер да ги мажете с продукт, който съдържа повече вазелин.

Отървете се от лошите навици
Всички много добре знаем, че най-лошото нещо, което можем да направим зимно време е да оближем устните си. Помислете си само колко главоболия ще ви причини вредният навик. Освен това един път облизани, процедурата трябва да се повтаря на определени периоди, защото в противен случай кожата изсъхва, а устните започват да парят. По-добре е да не започвате!