За доброто измиване на косата от значение са няколко важни стъпки, които следват професионалистите, които пък тотално са разбили митовете, които сме свикнали да следваме като правила в банята. Ето кои са те и защо са на пух и прах:

Мит 1: Колкото повече шампоан, толкова по-добре измита коса


Какво всъщност означава много и малко? Днес малкото всъщност е повече. А знаем ли колко точно е правилното количество. Като за начало не пълнете шепата си с шампоан, а като за край започнете да слагате по няколко капки от него. Количеството е горе-долу ¼ от супената лъжица. Бъдете сигурни, че това ще осигури същото количество пяна, както досега, ако изпълните следващата стъпка.

Топ 10 маски за здрава коса>>
 

Мит 2: Повече пяна се получава с повече шампоан

Когато сложите по-малко шампоан, следва да втриете по-внимателно и дълго. Около три минути е перфектното време, за да получите доволно количество пяна. Масажът на скалпа ще помогне за заздравяване на косъма и ще ускори растежа на косата. Повторете процедурата с шампоана, само ако смятате, че първия път не е достатъчно успешен.

7 домашни маски срещу косопад>>
 

Мит 3: Балсамът се слага и в корените

Балсамът се поставя на косата след като сме измили добре косата от шампоана. Запомнете – слага се на косата, но не и на кожата на главата и в корените. Разнесете и леко втрийте по дължината й, както и в краищата. Оставете да подейства за малко и изплакнете добре.

5 плода, които предпазват от косопад>>

Мит 4: Използвайте гребен след нанасяне на балсама

Когато на косата сте нанесли балсам, по-добре е да я срешете с четка, отколкото с гребен. Така съставките ще проникнат по-надълбоко. Тук отново важи правилото само по-дължината, без да сресвате в корените, за да не разнесете балсама там.

4 неща, които косата може да каже за здравето ни>>