На плажа трябва да се чувстваме свободно и удобно. Това е и причината помпозните прически да не са особено подходящи за това свещено, лятно местенце. И все пак искаме да изглеждаме добре, сякаш сме отделили часове в разкрасяване. Ето три предложения за нестандартни плитки, които ще придадат на косата ти стил и класа. И по-важното – можеш да си направиш сама.

1.    Плитка „Житен клас”

Това е вариация на обикновената рибена кост, но стои доста по-ефектно. Изпълнението също не би затруднило опитна жена, която е свикнала сама да си прави прическата. Основната разлика с обикновената рибена кост се състои в това, че при „житен клас” се започва и се „оперира” с два вместо с три кичура. Всъщност вече сме писали за нея, така че вижте как се прави по-подробно.

2.    Плитка с два кичура

Ето още едно предложение, което ще стои много стилно, ако си го направите странично на част от косата. Принципът отново е с два кичура, само че вместо да плетете, се опитвате да завършете възел веднъж. Така единият кичур се усуква около другия, а в края можете да стопирате с малко ластиче или фиба.


3.    Раздърпана плитка

Третото предложение също няма да ви затрудни особено, ако няма кой да ви помага. Този път започвате да си плетете обикновена плитка с три кичура. Когато е готова, от едната й страна просто трябва да издърпате малко коса с помощта на гребен или с пръсти. Отново фиксирате с ластик или фиба за останалата коса.