Ако не се грижим за къдравата коса правилно, тя може да се окаже истински кошмар, нали? Но това могат да потвърдят само дамите с къдрици… За да се радвате на секси завъртулки на косата – ето няколко съвета и повели на къдравата коса!



Къдравата коса се омазнява по-трудно от правата. Това може да ви го каже всяка дама с къдрици. Затова не си
позволявайте да я миете повече от два пъти в седмицата.



За да предпазите къдриците и косата си от накъсване, слепване и обезформяне , докато спите използвайте калъфка за възглавница от памучен сатен.



Никога не се опитвайте да навиете къдриците в противоположна на естествената им посока. Няма да успеете, ако не използвайте стилизиращи продукти, маша, преса и т.н.



Къдравата коса изисква много повече грижи от правата. Тя трябва да бъде хидратирана често, защото много по-лесно от правата се изтощава и дехидратира.



След всяко миене задължително използвайте балсам на водна основа. Освен хидратация, той ще помогне на притежателката на косата да я среше по-лесно.



Не пропускайте да решете косата след всяко къпане. Един пропуск ще ви създаде главоболия и малки кълбета заплетена коса.



Къдравата коса задължително се реше, докато е мокра. Когато е суха е почти невъзможно да го направите без последствия.



Дамите с много къдрава коса е добре да използват четки и гребени с голямо разстояние между зъбите. Това ще намали накъсванията на коса, скубането и ще направи процеса по-приятен.



Едно от важните „НЕ-та”, които не трябва да причинявате на къдравата си коса е след баня да я бършете и да втривате в нея хавлията, за да изсъхне по-бързо.



Ежедневната употреба на сешоари и преси също не е за препоръчване. Вместо това използвайте повече натурални продукти, които да оформят красиви къдрици.



И накрая искаме да допълним, че всяка коса е красива, лъскава и секси, когато е здрава, поддържана и хидратирана!