Следва да научите тайните на красивите и здрави крака. Дами, няма какво да се залъгваме без грижи, няма начин да постигнем желанието резултати. Да не забравяме, че наближава лятото. Имаме три месеца, за да се подготвим за слънчевите бани и други плажни удоволствия. 

#Лимонов лосион за блясък
Смесете 2 с.л. лимонов сок с 3 с.л. глицерин и няколко капки розова вода. Така полученият лосион втрийте върху краката и ходилата преди сън. Лимонената киселина и аскорбинова киселина имат свойството да избелват и да изчистват неравномерния тен на кожата. Глицеринът омекотява кожата, а розова вода оказва върху нея освежаващ ефект. Редовната употреба на този домашен лек всеки ден в продължение на една седмица е гаранция за безупречно гладки и нежни крака.

#Масло от авокадо за подхранване и овлажняване
Маслото от авокадо подхранва, овлажнява и подмладява кожата. Придава на кожата на краката еластичност и блясък. Поставете 4 ч.л. масло от авокадо в купа и ги затоплете леко. Втрийте маслото върху краката с масажиращи нежни движения. Не го отмивайте! Останете така през цялата нощ. На сутринта ще останете удивени!

#Бадемово и кедрово масло за тонизиращ масаж
За тонизиращ масаж смесете 3 с.л. бадемово масло и 5 капки кедрово. Седнете удобно, капнете малко от сместа и я разнесете по ходилото с енергични движения.

#Овесена каша и куркума срещу петна и неравномерен тен
В блендер добавете 4 с.л. овесени ядки на прах, 1 ч.л. куркума, 2 ч.л. мед и ¼ чаша студено прясно мляко. Разбийте до гладка кремообразна паста. Наложете и измийте след 20 минути. Така приготвеният крем елиминира тъмни петна, слънчеви изгаряния, синини и белези, прави краката ни да изглеждат по-млади, гладки и копринено нежни.

 

#Кафе, захар и зехтин за антицелулитен масаж
Направете гъста каша от кафе, 2 с.л. захар и 1 кафеена чаша зехтин. Ако кожата ви е мазна, прибавете 1 с.л. соли за вана и душ гел. Хит на пазара са ампулите с антицелулитно действие. Те съдържат кофеин, който топи мастните депа, и екстракт от лотос, който стопира разрастването на мастната тъкан и стимулира свиването й.

#Захар, мед и лимон
Да, става дума за кола маска. Закупената от търговските мрежи кола маска може да доведе до появата на петна и неравномерно почистване на косъмчетата. За да си приготвите домашна такава, е достатъчно в тенджера да загреете малко захар, лимонов сок и мед, така че да постигнете восъчна консистенция. С помощта на восъчна лента започнете да премахване косъмчетата в отделни участъци на краката. След като приключите с процедурата, намажете краката с нежен хидратиращ лосион за тяло.

#Eксфолиант
Ако имате спешни задачи и не разполагате с достатъно време за спа грижи, сложете малко душ гел и 1 с.л. захар върху гъбата с луфа и втривайте в краката си в продължени на 2 минути. Измийте с хладка вода и масажирайте краката с бадемово олио. В резултат ще се сдобиете със супер сияйни, свежи и гладки крака.

#Топла вода и алое вера за гладки пети
Напълнете един леген с топла вода, добавете 3 с.л. шампоан и накиснете краката си за 15 минути. След това с помощта на пемза енергично разстрийте стъпалата, за да отмиете мъртвите клетки и люспи от повърхностния слой на кожата. Накрая приложете гел от алое вера, смесен с вазелин. Накрая ще се насладите на удивително гладки и копринено меки пети и стъпала.