Есента е най-подходящият сезон за възстановяване на красотата на нашата кожа, коса и нокти. В резултат на щедрите слънчеви лъчи през цялото лято организмът ни е бил подложен на сериозен стрес.

Смяната на сезоните предизвиква у много хора проблеми, свързани с кожата – тя се зачервява, става по-чувствителна и често изсъхва. Ето защо ви препоръчваме следните процедури:

1. Подхранване на кожата

Погрижете се за кожата си без да пренебрегвате нито една част от тялото - резултатите няма да се постигнат от самосебе си. След излизане от банята задължително намажете цялото тяло с лосион. Препоръчително е да ползвате такъв за суха кожа, предназначен специално за зимния сезон.

Особено внимание трябва да обърнете и на лицето си. Въпреки че под въздействието на слънчевите лъчи и загара през лятото ви се струва, че кожата ви изглежда много добре, за съжаление това е зрителна измама. В момента, в който тенът ви започне да пада, с ужас ще установите, че именно слънцето е повредило много кожата ви – тя е раздразнена, зачервена и суха. Не пестете от кремове за лице, а си купете подходящ за вашият тип кожа, който е дълбоко хидратиращ и подходящ за студеното време.

Кремът с розово масло ще успокои чувствителната и суха кожа, а този, съдържащ термална вода, ще премахне зачервяването и кожното раздразнение. Много полезни са и различните маски за лице. Особено тези, които съдържат мед. Той притежава уникални свойства - не само освежава кожата, но и възвръща нейната мекота и гладкост.

Правете си пилинг на лицето и тялото редовно, като това не означава всеки ден, а един път седмично. Прекомерното използване на пилинг продукти, особено с по-едри частици, може да увреди кожата.

2. Грижи за устните

Кожата на устните е много тънка и чувствителна и изсъхва лесно под въздействието на слънцето и вятъра. Затова по време на прехода от лятната горещина към есенния студ тя се нуждае от особени грижи.

В никакъв случай не ближете устните си – така те ще се обезводняват още по- лесно. Възползвайте се от балсама за възстановяване на кожата, който се нанася преди сън. Ако имате възможност се откажете от използването на трайните червила. Употребявайте гланц за устни, който не изсушава устните.

3. Грижи за косата

В началото на есента е съвсем нормално косата да започне да пада по-интензивно. Не се притеснявайте, това не значи, че оплешивявате. Процесът е съвсем естествен, тъй като по това време на годината косата се възобновява. Вие можете да помогнете, като задължително се подстрижете в началото на есента и до края на зимата посещавате фризьора редовно. Правете си маски с протеини и етерични масла. Те ще възвърнат жизнеността, която косата е загубила през лятото под въздействието на слънцето.

4. Защитете ръцете си

Ако през лятото кожата на ръцете ви е изсъхнала и сега се бели, значи й е нужна интензивна грижа, за да не загрубее още повече от студа през зимата. Нанасяйте всяка вечер, както и през деня, когато усетите ръцете си сухи, дълбоко хидратиращ крем за ръце. Можете да си направите сами смес от рициново или бадемово масло и няколко капки витамин А, който е много полезен и за ноктите.