Пилинг крем „Есенна меланхолия”

кестенПрибавете 50 г кестенови трици към 200 мл розова вода. И двете се продават се в аптеките, козметичните магазини и дрогериите. Размесете с дървена лъжичка или шпатула. Металните прибори не се препоръчват, защото окисляват продукта. За аромат може да добавите 2-3 капки етерично масло. Не се изкушавайте да са повече, защото кестеновите трици така или иначе са богати на мазнини.

Пилинг крем „Северно сияние”

Към половин кофичка заквасена сметана добавете 2 с. л. захар. захарРазбъркайте и използвайте преди кристалите да са се стопили. Добре е да изберете захар  на фини кристали, за да не раздразни кожата ви.
Вместо сметана може да използвате и кисело мляко. Трябва предварително да го поставите върху 2 филии хляб, за да се отцеди. Гъстата част, останала по повърхността на хляба, смесете със захарта.


medПилинг крем „Течно злато”

Към 1 ч. ч. пчелен мед добавете 2 пълни супени лъжици кафе. Разбъркайте леко, кафето само ще се разтвори в меда. Този крем пригответе непосредствено преди употреба, защото когато престои, кафеените частички омекват и пилинг ефектът намалява.



Пилинг крем "Тропическа екзотика"
грейпфрут
В прясно изцеден сок от розов грейпфрут сипете 2 с. л. хималайска сол. След като нанесете върху тялото с кръгови движения, оставете да изсъхне, за да може сокът да попие добре в кожата, и чак след това измийте с хладка вода.

След пилинг задължително нанесете богат хидратиращ лосион.