.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Бръчките са хубаво нещо, правят ни да изглеждаме по-искрени

Евгений Милов | преди 31 седмици
лице
Бръчките около очите придават искреност на лицето. Снимка: iStock
Просто забравете за скъпите кремове

Макар че индустрията за красота непрекъснато се стреми да заличи бръчките от лицето на хората в търсене на вечна младост и красота, резултатите от ново изследване показват, че бръчките могат да бъдат нещо положително.

Съвместно проучване на американски учени от "Western University" и "University of Miami" е установило, че човешкият мозък е предразположен да възприема хората като по-искрени, ако имат бръчки около очите си, когато се усмихват или са намръщени.

Хората, които имат така наречения "маркер на Дюшен", се възприемат като предаващи по-силни и по-искрени емоции и чувства.

лице
Лицето без бръчки около очите изглежда по-неискрено. Снимка: iStock

"Израженията на лицето, включващи "маркера на Дюшен", винаги са били доминиращи. Така че, ако емоцията е по-интензивна, мозъкът ви всъщност задържа възприятието за по-дълго време", казва ръководителят на изследването д-р Хулио Мартинес-Трухильо.

"Да знаете дали усмивката на непознат е истинска и дали може да се вярва на това лице, ви предупреждава дали трябва да го избягвате или не", допълва д-р Ноур Малек, намеквайки за потенциален универсален език за тълкуване на човешките емоции.

Независимо дали се усмихвате или мръщите, бръчките около очите ви карат да изглеждате по-искрени, така че го използвайте за свой коз, вместо да харчите пари за скъпа козметика и разкрасителни процедури.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви са целите ви за 2019 година?