Целулитът е проблем, с който се сблъскват не малко от нас жените. Опитваме се да се преборим с него по какви ли не начини – скъпи козметични продукти, операции, режим на хранене, спорт. Истината е, че борбата с него е трудна и е факт, че за да го премахнем, ще трябва да положим доста усилия. Освен избраната от нас процедура, е добре да имаме и определена програма за хранене, да употребяваме на подходяща козметика и т.н.

Какво е радиофреквенция?


Радиофреквенцията е нехирургичен метод за лечение на целулит, който разсейва мастните натрупвания, стяга и повдига отпусната кожа и подобрява нейната структура. Това се осъществява с помощта на ново поколение медицински уреди, които са уникални с това, че единствено при тях радииофреквентните вълни достигат само до мастните депа, а не преминават през цялото тяло. Те не вредят на организма, а точно обратното – проправят си път през здравите тъкани, без да ги засегнат и атакуват целта.


Как работи?


Радиофреквенцията генерира топлина в мастните депа на кожата. Тази топлина достига 65-75 градуса по Целзий и е необходима за свиването на съединителната тъкан и елиминирането на ненужната вода от клетките. Температурата, излъчвана от уреда, се следи, както и тази на кожата, като втората се измерва с лазерен термометър на всеки 30 секунди. Усеща се леко затопляне, но в никакъв случай не се получава изгаряне. По време на процедурата излишните мазнини навлизат в лимфо и кръвообращението и затова, два дни преди и след нея, трябва да се поемат повече течности. Така, по естествен начин, организмът ви ще се освободи от излишъците. Единственото неприятно е, че има възможност да получите леко разстройство, но това е нормална реакция на организма спрямо лечението. Разбира се, не е задължително да се случи, но ако това стане, е добре да приемате повече пробиотици, които ще ви помогнат да се възстановите по-бързо.

Защо радиофреквенция?


-    Премахва целулита безкръвно, без упойки, бързо и почти безболезнено
-    Стяга отпусната кожа
-    Освежава текстурата на кожата


Преди да прибегнете към медицинските процедури се уверете, че сте изпробвали всички възможни варианти. Все пак, колкото и безвредни да са методите на медицината , във всичко се крие поне някакъв риск. Каквото и решение да вземете, важното е да бъде най-разумното за вас.